De ce nu s-a asezat Tariceanu la coada la permise?

Sambata, 13 August 2016, ora 06:49
17201 citiri
De ce nu s-a asezat Tariceanu la coada la permise?

Presedintele Senatului a fost surprins cum a ignorat o coada de 1.000 de persoane aflate la sediul din Bucuresti a DRPCI (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare), unde a intrat pe usa din dos pentru a-si schimba carnetul de conducere.

Aceasta directie face parte din Ministerul de Interne. Se afla in subordinea ministrului Petre Toba, suspectat ca si-a plagiat lucrarea de doctorat.

Domnul Toba nu a reusit sa inlature birocratia din propria ograda, ba, mai mult, se pare ca e depasit de situatie. Relatia oamenilor cu functionarii ministerului este mare consumatoare de timp si de nervi pentru ambele tabere.

E adevarat ca vara, in Romania, se intorc foarte multi conationalii de-ai nostri care lucreaza in strainatate. Acestia trebuie sa-si rezolve, printre altele, problemele cu pasapoartele, cu inmatricularile de autoturisme si cu permisele de conducere. Toate aceste servicii sunt in subordinea domnului ministru Toba. Cumva, ar fi fost nevoie sa observam o oarecare imbunatatire a acestora, dar, surpriza, asistam la deteriorarea lor.

Nu numai ca in aceste zile e greu sa-ti schimbi permisul daca a expirat, sa-ti schimbi pasaportul sau sa inmatriculezi un vehicul, dar cei care stau la cozi de sute de persoane au surpriza neplacuta de a-l vedea pe presedintele Senatului cum e tratat privilegiat si sare peste ditamai coada.

Nu cred ca cei de la rand se asteapta la vreo scuza de la marele om de stat, dar acest tratament distruge prestigiul unei institutii, una care nu e nici a domnului Tariceanu, nici a nu stiu carui chestor umil si nici a unui ministru suspectat de plagiat.

Cei care stau la coada sunt cei care-i tin in functii pe cei de acolo. Daca e aglomeratie, a cazut sistemul informatic, daca functionarii nu mai fac fata, ar trebui macar sa coboare un oficial si sa stea de vorba cu ei, sa le explice civilizat care sunt cauzele pentru care dureaza atat eliberarea unui permis de conducere.

Mai mult, daca e o situatie de criza, cred ca angajatii din minister ar trebui sa gaseasca formule alternative pentru rezolvarea problemelor sau sa se prelungeasca programul de lucru.

Din pacate, solutia gasita a fost sa-i mai rezolve unui politician problemele, dispretuindu-i pe cei care stau cu orele la coada pentru un serviciu pentru care platesc.

Probabil ca functionarii de la ghisee fac tot ce pot, iar vina nu este a lor, ci a sefilor si a inflexibilitatii sistemului care nu e capabil sa se adapteze la nevoile oamenilor.

De zece ani, in fiecare vara, e coada la pasapoarte si la permise auto. Atunci se intorc in tara cel putin un milion dintre romanii care lucreaza in strainatate si totul se da peste cap. Oare nu e nimeni care sa realizeze cumva ca sistemul trebuie adaptat pe perioada verii la numarul de solicitari?

De la Calin Popescu Tariceanu nu mai am de mult mari asteptari. Era prim-ministru in 2008, criza din SUA facea ravagii, Europa era deja afectata, iar el dadea asigurari publice ca in Romania nu se va intampla nimic. Asta din pozitia de prim-ministru.

In anul urmator, economia tarii s-a prabusit cu 7,1%. Astazi este urmarit penal si incearca cu disperare sa gaseasca o solutia politica pentru a se ascunde inca patru ani in Parlament.

Eu cred ca problema nu e al lui, ci a sistemului care permite astfel de comportamente fanariote. Pe de alta parte, daca Tariceanu avea forta psihica de a se purta normal si de a se aseza la coada, poate ar fi pierdut o zi din viata, dar ar fi fost cea mai puternica atitudine critica la adresa "tehnocratilor" pe care-i uraste atat.

In plus, ar fi fost aplaudat de cei care sufereau alaturi de el. Astfel ar mai fi retusat ceva din imaginea sifonata pe care o are azi. Probabil, un comportament empatic e prea mult pentru domnul Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Calin Popescu tariceanu coada permise, #Calin Popescu Tariceanu urmarit penal , #Senat