Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Conducerea Senatului a refuzat sa puna dosarul lui Tariceanu pe ordinea de zi in plenul de luni

Luni, 25 Februarie 2019, ora 15:50
4513 citiri
Conducerea Senatului a refuzat sa puna dosarul lui Tariceanu pe ordinea de zi in plenul de luni
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Biroul Permanent al Senatului a respins solicitarea formulata de grupul parlamentar al PNL ca votul pe dosarul presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, prin care Parchetul General solicita inceperea urmaririi sale penale, sa se dea in sedinta de luni.

"Este un caz fara precedent, un dosar care se afla undeva intr-un sertar al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei de mai bine de patru luni. In ciuda cererilor noastre repetate de a fi trimis in plen cu un raport, nu a existat niciun fel de reactie din partea PSD.

Astazi, cu patru voturi ale PNL plus votul de la USR si cinci voturi impotriva, solicitarea grupului parlamentar PNL de a se discuta astazi in plenul Senatului a fost respinsa, motiv pentru care s-au cerut din partea Biroului Permanent explicatii presedintelui Comisiei Juridice pentru aceasta intarziere de peste o luna a raportului cerut prin solicitarea BP", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu dupa sedinta conducerii Senatului.

Ea a adaugat ca PNL va cere "constant" sanctionarea presedintelui Comisiei Juridice (Robert Cazanciun - PSD), considerand ca are un comportament "mai mult decat abuziv, care incalca regulamentul".

"Vom vedea care va fi pasul urmator, va spun insa ca PNL va formula in fiecare sedinta de Birou Permanent aceasta solicitare de a dezbate in plen si a da votul, pentru ca Justitia si o cerere a Justitiei nu trebuie ingropate de PSD in Senatul Romaniei.

Vom cere, de asemenea, in mod constant sanctionarea presedintelui Comisiei Juridice, care vad ca are un comportament mai mult decat abuziv, care incalca regulamentul si vom insista, de asemenea, ca absolut orice alt dosar sa respecte de astazi inainte pasii prevazuti de lege. Cele 14 zile prevazute de regulament sunt de foarte multa vreme depasite", a sustinut Gorghiu.

Senatorul liberal a precizat ca presedintele Comisiei Juridice, senatorul Robert Cazanciuc, avea obligatia sa intocmeasca raportul pe acest dosar in zece zile, termen care nu a fost respectat.

"Din data de 10 decembrie, de cand i s-a trimis hotararea Biroului Permanent prin care in termen de zece zile trebuia sa intocmeasca raportul, acest termen nu a fost respectat. Suntem in 26 februarie, la finalul lunii februarie, s-a depasit termenul prevazut de Biroul Permanent, ultimul termen dat de Biroul permanent cu mai bine de o luna.

Ca atare, suntem in situatia in care putem sa spunem fara sa gresim ca cei din majoritatea parlamentara, dar in special cei din PSD, refuza sa dea drumul acestui dosar", a mai sustinut Gorghiu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tariceanu Senat dosar, #dosar Senat Tariceanu , #Senat
Comentarii