Compromis intre vechea si noua garda PNL: Stavarache, seful de campanie al lui Crin

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 20:20
1875 citiri
Compromis intre vechea si noua garda PNL: Stavarache, seful de campanie al lui Crin

De la schimbarea sefului, liberalii sunt tot mai plini de surprize: desi parea batut in cuie ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va conduce campania pentru prezidentiale a lui Crin Antonescu, castigator a iesit tot un sustinator al lui Calin Popescu Tariceanu, Romeo Stavarache.

Daca in urma cu doua luni, Stavarche a iesit sifonat din competitia pentru primvicepresedintia PNL, functia de "locotenent" fiind castigata de Ludovic Orban, de data aceasta cel umilit a fost Olteanu, pe care mai multi liberali nu l-au vrut sef de campanie, informeaza Inpolitics.

Cum prima varianta de compromis intre vechea si noua garda a partidului a activat rapid unele nemultumiri mai vechi din PNL fata de Olteanu, Antonescu a trebuit sa gaseasca o alta solutie, tot de compromis.

Potrivit informatiilor soptite de surse liberale, solutia se numeste Romeo Stavarache, primar al Bacaului si totodata vicepresedinte al partidului.

Insa nici Stavarache nu este pe placul majoritatii. Mai mult, penelisti apropiati ai junelui Olteanu se intreaba daca "Regele maturilor" (Primaria Bacau a cumparat o suta de mii de maturi) este in stare sa-l duca pe Crin Antonescu la Cotroceni, munca grea si stresanta, mai ales pentru un politician care a suferit nu demult un preinfarct.

Cine este Stavarache?

Dupa dezertarea din PUR, in urma localelor din 2004, Romeo Stavarache a optat pentru intrarea in PNL si preluarea sefiei organizatiei de la Bacau. Asta dupa ce a negociat in prealabil cu conducerea centrala a partidului eliminarea din schema a lui Ioan Chiriac.

Vechi liberal, Chiriac a fost curatat politic cu consimtamantul lui Tariceanu, dupa mai multe runde de alegeri pentru stabilirea sefului PNL Bacau.

Cu alegerile aranjate, Stavarache a ajuns sef al liberalilor bacauani, alaturi de o echipa "purista", fara sa intruneasca insa adeziunea vechilor penelisti.

La alegerile locale din 2008, primarul s-a baricadat in spatele imaginii nefavorabile pe care numele Sechelariu il avea in plan local si a optat sa puna in opera o campanie electorala agresiva, cu proeminente accente murdare.

Opinia publica a fost puternic manipulata de jocul electoral propus de Stavarache si a oferit, in cele din urma, un vot negativ, la fel ca in 2004, fara a tine seama de lipsa de realizari administrative din plan local, stare ce a caracterizat mandatul liberalului in fruntea primariei bacauane.

Ulterior, fostul viceprimar Constantin Scripat a fost scos din partid pe usa din dos, dupa ce Stavarache a intuit in el un potential pericol politic viitor. Dupa un mandat caracterizat de decapitari politice la comanda si nerealizari administrative vadite, edilul a optat sa-l sprijine pe Tariceanu pentru sefia PNL, in dauna lui Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Stavarache campanie Antonescu, #sef campanie Crin, #Olteanu inlocuit Stavarache , #Crin Antonescu