Cine e tradatorul, Tariceanu sau Ponta? (Opinii)

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 18:24
8335 citiri
Cine e tradatorul, Tariceanu sau Ponta? (Opinii)
Foto: Cotidianul.ro - Arhiva

E bine ca Ion M. Ionita nu l-a pisat pe Dan Voiculescu, pe care l-a avut invitat duminica seara la Realitatea Tv, sa-i explice transant de unde ar putea interveni "tradarea" din USL si cum s-ar putea transforma coabitarea in "fraternitate", temerea cea mai mare a lui dom' profesor.

Nu numai ca avem ce rontai, dar foiala care ar putea interveni in cateva zile pe scena politica ne-ar putea furniza niste indicii referitoare la categoria cea mai draga a reprezentantilor romanilor: reevaluarea.

Foarte multi considera ca Voiculescu a aratat cu degetul spre grupul Tariceanu-Chiliman-Moisescu (mai sunt, dar pandesc), deoarece recentele iesiri la rampa ale fostului presedinte al PNL, care cere desemnarea candidatului la prezidentiale in urma unui scrutin intern, pot reprezenta o urma de coada varata de Traian Basescu.

Caci asta ar insemna o intinare a nobilelor idealuri ale USL: iertari de pacate si imbratisari cu seful statului. In numele a ceva national, fireste, caci de dragul poporului se petrec toate mancatoriile astea.

Numai ca liderul PC a pus problema in contextul pericolelor care ar sta la usa aliantei aflate la guvernare, si aici, Tariceanu, chiar daca este fostul numar unu al liberalilor, chiar daca a condus Executivul, nu prea glasuieste. Nu are un niciun rol in administrarea directa a tarii, care depinde de climatul din interiorul USL.

E drept ca niste deranj ar putea provoca, daca are in spate detalii a caror consistenta deocamdata ne scapa, dar sunt convins ca o discutie lamuritoare cu Crin Antonescu ar calma din tensiuni. Mai ales ca lui Tariceanu ii este greata de prezenta lui Gigi Becali in ecuatia PNL, iar sacrificarea acestuia din urma ar cauza mai putine prejudicii decat o ruptura precum alinierea grupului de talibani la alta familie politica, sa zicem PDL.

In plus, daca a pus in aceeasi fraza termenii "coabitare" si "fraternizare", sa ne amintim ca nu Calin Popescu Tariceanu a semnat protocolul de neagresiune cu Traian Basescu, ci Victor Ponta. Protocol pe care Dan Voiculescu il respinge pe considerentul ca nu se poate coabita cu presedintele.

Senzatia mea este ca spre premier a vrut "Felix" sa arate, desi ulterior a respins posibilitatea ca acesta sau Crin Antonescu s-ar putea afla la capatul unei intelegeri vinovate cu Traian Basescu.

Dar pe presedintele PNL nu cred ca-l vedea cineva dispus la "fraternizare", sa faca parte din "iertarea pacatelor", prin urmare pronuntarea numelui sau in povestea asta nu se potriveste. Explicatia e cusuta cu ata alba.

N-as vedea intr-o atitudine a lui Victor Ponta favorabila sefului statului o tradare, caci reevaluarile, dupa cum stim, sunt a doua noastra natura. Dar o vede Voiculescu. Si a transmis un avertisment.

Ramane de vazut daca este atat de puternic pe cat se considera! Deocamdata a dat-o in bara de doua ori.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu tradator PNL, #Ponta coabitare Basescu , #PNL
Comentarii