Ce conditii ii pune Tariceanu lui Orban ca sa-i voteze Guvernul

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 23:56
3800 citiri
Ce conditii ii pune Tariceanu lui Orban ca sa-i voteze Guvernul
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca va sustine un nou Guvern PNL daca premierul desemnat Ludovic Orban isi asuma mentinerea cotei unice de impozitare si continuarea proiectelor de infrastructura care sa lege provinciile istorice intre ele.

"ALDE a anuntat ca are disponibilitatea de a sustine Guvernul si premierul care se prezinta in Parlament cu un program si cu o echipa, dar in anumite conditii pe care le vom discuta intr-o intalnire intre delegatiile oficiale maine. Am spus inca ceva ca mi se pare normal ca dupa caderea Guvernului Dancila, PNL sa fie cel care este formatorul majoritatii si premierul sa fie desemnat din partea PNL-ului. Ni se pare foarte bine sa mergem pe o formula monocolora.

Asadar raman celelalte lucruri sa fie discutate, cum ar fi alegeri pentru primari in doua tururi. In ceea ce ne priveste vom cere mentinerea cotei unice de impozitare. Vom cere ca sa continue cele mai importante proiecte de infrastructura care sa lege provinciile istorice intre ele. Nu as vrea sa vedem ministri care sa vina si sa spuna totul este prost, sa vina cu alte idei si sa spuna - trebuie sa luam totul de la inceput si sa pierdem iarasi timpul inutil", a declarat, la Romania TV, Calin Popescu Tariceanu.

Acesta a spus ca nu accepta intrarea PMP la guvernare atata timp cat Traian Basescu, "un turnator al Securitatii", este la conducerea partidului.

"Am mai spus foarte clar ca nu are ce sa caute in guvernare PMP, care e condus de un turnator al Securitatii. O minima igiena morala trebuie facuta. Eu stiu ca nu intra Traian Basescu, dar atat timp cat Traian Basescu este patronul acestui partid, trebuie sa isi asume de a-l avea pe Traian Basescu presedinte dovedit informator al Securitatii", a afirmat politicianul.

De asemenea, Tariceanu a reiterat ca nu va accepta ordonante de urgenta in domeniul justitiei.

"Sigur ca mai avem si alte conditii pe care le vom discuta, cum ar sa nu se dea OUG pe justitie, pentru ca referendumul din 26 mai, la care am votat impotriva, a stabilit sa nu se dea OUG pe justitie. Trebuie existe o minina coerenta intre discursul politic si actiunea politica. Celelalte conditii le vom discuta la intalnirea oficiala pe care o vom avea, pentru a decide daca putem sa dam votul in Parlament sau nu", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat ca vor exista, joi, discutii oficiale cu ALDE, in vederea sustinerii noului Guvern PNL. Orban a avut, deja, o intrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Liderul liberalilor a adaugat ca ultima runda de negocieri va avea loc marti sau miercuri. Intrebat, marti seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus ca va anunta echipa dupa finalizarea discutiilor cu formatiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configuratie de maxim 16 ministere.

Joi urmeaza discutii cu Pro Romania si UDMR pentru negocierile in vederea formarii unui Guvern, au spus surse politice. Liberalii vor negocia, vineri, si cu USR pe aceasta tema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu conditii Orban vot Guvern , #ALDE