Ce ar face Tariceanu cu sefii serviciilor secrete

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 09:30 2914 citiri

Presedintele Senatului, liderul PLR, Calin Popescu-Tariceanu, candidat la presedintie, considera ca sefii serviciilor secrete trebuie sa intruneasca un consens la nivelul partidelor politice pentru ca schimbarea sefului statului sa nu conduca si la schimbarea conducerii acestor servicii.

"Ma preocupa foarte mult dorinta sefilor serviciilor secrete de a fi personaje publice foarte vizibile. Nu cred ca acesta e rolul lor. In Marea Britanie sau in Israel, seful serviciilor secrete nu apare in public", a explicat seful Senatului.

George Maior, seful SRI, demisioneaza dupa alegerile prezidentiale

Tariceanu spune ca ar prefera, la nivelul serviciilor secrete, "sa existe o alegere care sa dea stabilitate si credibilitate acestor servicii in asa fel incat ele sa nu fie banuite de partizanat sau influente politice".

"Pentru acest lucru, persoanele desemnate in aceste functii trebuie sa intruneasca un oarecare consens la nivelul partidelor politice pentru ca, la schimbarile de conducere, la presedintia Romaniei, sa nu survina schimbarile acestea. Asta este perspectiva pe care as vedea-o in ceea ce priveste functionarea serviciilor secrete", a conchis Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ce spune Tariceanu despre schimbarea sefilor de la Servicii"