Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului

Luni, 10 Martie 2014, ora 17:27
22845 citiri
Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului

Fostul liberal Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni dupa-amiaza, presedinte al Senatului, fiind votat de 93 de senatori, in timp ce 60 au fost impotriva sa.

Din numarul total al senatorilor, 171, au votat 157. Voturile valabil exprimate au fost 153, in timp ce 4 voturi au fost declarate nule.

Fostul prim-ministru PNL a fost propunerea PSD pentru postul de presedinte al Senatului. Tariceanu nu a avut emotii in ce priveste castigarea functiei, votul fiind practic o formalitate.

Din partea PDL, propunerea a fost liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a primit 15 voturi. De asemenea, propunerea liberalilor a fost Marius Obreja, anuntat de liderul de grup Puiu Hasotti, desi initial se vehiculase numele lui Teodor Atanasiu. Obreja a primit 45 de voturi.

Tariceanu, ales sef al Senatului: Voi incerca sa fiu corect, echilibrat si echidistant

Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a explicat, luni, de ce fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a fost desemnat propunerea PSD pentru presedintia Senatului.

Intrebat de ce nu a fost ales unul dintre senatorii social-democrati, presedintele PSD a raspuns: "Pentru ca asa am promis si ne-am angajat cand am format USL: PSD are presedintia Camerei Deputatilor si un reprezentant al ceea ce era atunci PNL - PC, presedintia Senatului".

Tariceanu este propunerea PSD pentru presedintia Senatului (Video)

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu a catalogat propunerea lui Tariceanu de catre PSD drept "o situatie jenanta".

"Este cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL. PNL a avut multi presedinti, unii dintre ei au murit in puscariile comuniste. Altii dintre ei - Valeriu Stoica, Theodor Stolojan - parca totusi n-au fost in situatia atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD", a spus liderul liberal.

Crin Antonescu si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului, marti, in plenul Parlamentului, dupa un an si opt luni de mandat si dupa un schimb dur de replici cu prim-ministrul Victor Ponta. De cealalta parte, Tariceanu se afla la al saselea mandat de parlamentar, dar primul de senator.

F.N.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Calin Popescu Tariceanu presedinte Senat, #Tariceanu presedintie Senat, #Tariceanu votat presedinte Senat , #Senat