Buget extravagant pentru gradinile Presedintiei

Joi, 23 Iulie 2009, ora 10:20 1524 citiri

Bugetul Presedintiei a fost majorat cu 75%, fata de anul trecut, la capitolul "bunuri si servicii".

Din banii primiti, Administratia prezidentiala este dispusa sa dea 60.000 de euro doar pentru un nou sistem de irigare a gradinilor de la Palatul Cotroceni.

Sistemul de irigatii nu este singura extravaganta a Presedintiei, 50.000 de euro urmand sa fie cheltuiti pe cateva sfesnice si candele necesare bisericii din incinta Palatului Cotroceni, informeaza Cotidianul.

Si Serviciul de Protectie si Paza a cheltuit deja 25.000 de euro pe o salupa rapida pentru a-l supraveghea pe seful statului cand se afla in vacanta la Neptun.

Presedintele Romaniei a primit in acest an un buget mai mare, desi efectele crizei economice lovesc din plin. Guvernul Emil Boc a suplimentat bugetul Administratiei Prezidentiale de la 9.000.000 de euro cat acordase guvernul PNL la peste 12.000.000 de euro.

Guvernul Tariceanu alocase Palatului Cotroceni, in 2009, pentru capitolul "Materiale si prestari de servicii cu caracter functional", doar 1.450.000 de lei. Guvernul Emil Boc a majorat, insa, aceasta suma la nu mai putin de 6.500.000 de lei.

De asemenea, guvernul condus de liderul democrat-liberal, Emil Boc, i-a dublat sefului statului si bugetul pentru deplasarile in strainatate.

Si alti ministri ai guvernului Boc au avut cereri deosebite in acest an. Ei au cerut autovehicule de serviciu de la SPP cu dotari speciale: Internet wireless si televizor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News