Bogdan Olteanu: Banii de la FMI nu se vor duce in investitii (Audio)

Marti, 10 Martie 2009, ora 15:30
804 citiri
Bogdan Olteanu: Banii de la FMI nu se vor duce in investitii (Audio)

Fostul sef al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat marti ca politica Romaniei in aceasta perioada ar trebui sa fie una de reducere a impozitelor si a precizat ca banii din imprumutul FMI vor fi folositi pentru sustinerea monedei nationale.

"Banii de la FMI nu merg in investitii, se stie foarte bine asta, ei merg in rezerva Bancii Nationale si se folosesc pentru a sustine moneda. FMI nu a fost niciodata o institutie pentru sustinerea investitiilor, ci banii de acolo se folosesc pentru mentinerea echilibrului monetar", a precizat Bogdan Olteanu.

Potrivit lui Olteanu, politica pe care o sustine PNL este una de incurajare a consumului.

"Trebuie sa reducem impozitele si sa mentinem puterea de cumparare. Asta este o politica pe care altii o aplica si pe care cred ca o putem aplica si noi, n-a inventat-o Tariceanu si n-am inventat-o noi", a declarat Bogdan Oltenanu, pentru Antena 3.

Olteanu a precizat ca Bruxelles-ul consider ca deficitul de 5,3% al Romaniei a fost cauzat de criza si de alocarea de bani pentru investitii.

"Bruxelles-ul a demarat procedura de deficit excesiv pentru unele state insa cauza acolo a fost managementul prost. Faptul ca nu le-a demarat in Romania inseamna ca s-a considerat ca deficitul a fost determinat pe de o parte de criza si pe de alta parte de investitiile necesare pentru cresterea economica. Asta arata ca Bruxelles nu este extrem de rigid. (...) Deocamndata prioritatea este sa ne salvam economia", a declarat Olteanu.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat marti pentru Realitatea TV ca deficitul Romaniei a fost cauzat de consumul in exces ce nu a fost sustinut de productivitate si ca romanii au nevoie de finantare externa pentru a compensa aceste excese.

"Trebuie incurajat consumul, trebuie mentinut deficitul bugetar si mentinerea puterii de cumparare pentru a stimula economia, la fel cum a facut Barack Obama, presedintele SUA, si la fel cum a facut si premierul britanic Gordon Brown", a declarat Olteanu la Realitatea TV, adaugand ca "este o naivitate sa credem ca acum trebuie sa scadem deficitul".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bogdan Olteanu, #banii FMI investitii , #stiri Calin Popescu Tariceanu