Alegeri prezidentiale: Tariceanu: Candidatura lui Melescanu ma afecteaza

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 19:31
2969 citiri
Alegeri prezidentiale: Tariceanu: Candidatura lui Melescanu ma afecteaza
Foto: Arhiva

Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambara, ca intrarea lui Teodor Melescanu in cursa pentru alegerile prezidentiale il "afecteaza" si pe el, dar si pe ceilalti candidati, si ca va trebui sa faca "un efort suplimentar pentru a compensa intr-un fel sau altul eventualele pierderi".

Intrebat, sambata, la Sinaia, in ce masura ii afecteaza sansele intrarea in competitia prezidentiala a lui Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu a spus ca decizia fostului sef al SIE de a candida il afecteaza si ca va trebuie sa depuna "un efort suplimentar pentru a compensa eventualele pierderi".

"Niciodata nu-mi subapreciez adversarii intr-o competitie politica. Sigur ca intrarea domnului Melescanu in competitie fara indoiala ma afecteaza si pe mine, ca si pe ceilalti (candidati - n.red.), pentru ca voturile pe care le va lua, le va lua din aceasta zona de electorat careia ma adresez si eu. Dar asta este competitia, e libera, asa ca nu pot decat sa fac un efort suplimentar pentru a compensa intr-un fel sau altul potentialele pierderi. In rest, asta este, megem mai departe spre alegeri", a spus Tariceanu.

Daca ajunge presedinte, Melescanu nu l-ar schimba pe Ponta de la Guvern

El a precizat ca nu poate spune cat de mari sunt pierderile pe care le-ar putea inregistra in urma intrarii in competitie a lui Melescanu, intrucat decizia acestuia de a candida a fost facuta publica recent.

"O sa vedem care sunt cifrele pe care le vor indica sondajele", a mai spus Tariceanu.

Intrebat, de asemenea, daca decizia lui Teodor Melescanu de a candida l-a luat prin surprindere, Calin Popescu Tariceanu a raspuns negativ.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Nu as spune ca m-a surprins, pentru ca si in spatiul public cred ca de peste doua luni de zile erau speculatii cu privire la o potentiala intrare a domniei sale in cursa pentru prezidentiale", a adaugat Tariceanu.

Udrea: Cred ca Melescanu stie cine a fost ofiter acoperit - ce scenarii ia in calcul

Calin Popescu Tariceanu se afla, sambata, la Sinaia, unde se desfasoara cea de-a XX-a editie a Festivalului "Sinaia Forever", la care participa cateva mii de turisti. Tariceanu a ajuns la Sinaia impreuna cu sotia sa, fiind asteptat de catre membrii PLR Prahova, iar apoi s-a plimbat prin statiune, a vorbit cu oamenii si a vizitat standurile expozantilor la festival.

Teodor Melescanu si-a depus, marti, la BEC, candidatura ca independent pentru alegerile prezidentiale, fiind sustinut de Partidul Dreptatii Sociale si o serie de organizatii ale societatii civile. Melescanu a demisionat luni din functia de director al SIE.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tariceanu prezidentiale Melescanu, #Tariceanu Melescanu candidati prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014