ALDE-ul lui Tariceanu, primit cu bratele deschise de ALDE-ul din PE (Video)

Joi, 25 Iunie 2015, ora 17:246685 citiri
ALDE-ul lui Tariceanu, primit cu bratele deschise de ALDE-ul din PE (Video)
Foto: ALDE

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a participat miercuri seara, la Bruxelles, la reuniunea informala a liderilor liberali, alaturi de Norica Nicolai, vicepresedinta grupului ALDE din Parlamentul European, ceea ce inseamna o recunoastere la nivel european a noii formatiuni infiintate dupa fuziunea cu Partidul Conservator si care are numele identic cu cel al liberalilor europeni - ALDE.

La reuniunea informala gazduita de liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, au participat premierii Belgiei si Olandei, Charles Michel si Mark Rutte, dar si lideri ai partidelor afiliate ALDE, informeaza corespondentul Ziare.com la Bruxelles, Dana Cotoara.

Surse liberale spun ca formatiunea lui Tariceanu urmeaza sa fie primita oficial in ALDE la congresul din toamna de la Budapesta, cand se va alege si un nou presedinte al Partidului Liberalilor si Democratilor Europeni.

In plus, teoretic, dupa ce partidul ALDE adera la grupul ALDE, europarlamentarul conservator Laurentiu Rebega ar trebui sa treaca de la grupul SD la ALDE, alaturandu-se Noricai Nicolai, lui Mircea Diaconu si Renatei Weber.

PLR si PC se unesc si nasc un partid cu nume inedit (Video)

ALDE romanesc s-a format saptamana trecuta. Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut o conferinta de presa comuna cu liderul PC, Daniel Constantin, in care cei doi au anuntat fuziunea celor doua formatiuni si crearea unui nou partid ce va fi numit ALDE.

Tariceanu a arata ca "rezultatul fuziunii este sa constituim o importanta forta de centru-dreapta, de factura liberala, fara niciun fel de echivoc, o forta politica care reprezinta o a treia optiune diferita de cea data de partidele devenite oarecum traditionale pe scena politica".

"Noul partid va fi denumit ALDE, Alianta Liberalilor si Democratilor, si va face parte din familia liberala europeana", a spus Tariceanu.

Daniel Constantin, despre viitorul PC: N-as putea merge pe o varianta exagerata de tradare Interviu video (II)

Presedintele Senatului sustinea atunci ca "colegii europeni" din formatiunea cu aceeasi nume, ALDE, "sunt foarte bucurosi sa ne primeasca in partidul lor": "Am primit invitatii de a ne inscrie in internationala liberala si de a deveni membri ALDE".

Daniel Constantin are planuri "marete" pentru PC si PLR

Fuziunea PLR-PC nu a avut loc fara incidente. Maria Grapini a anuntat ca-si da demisia din PC, din cauza fuziunii cu PLR, prin intermediul unei scrisori dure adresate presedintelui formatiunii, Daniel Constantin.

Grapini pleaca din PC: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin!


Video: ALDE

Comentarii