ALDE face congres la primavara pentru a-si alege un presedinte unic

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 13:40 1952 citiri
Foto: Ziare.com

ALDE va face congres la primavara, cand isi va alege un singur presedinte.

"Pot sa va spun ca inca din anul 2015, cand am facut primul Congres de unificare, am vorbit de primavara anului 2017. Acum, in functie de contextul politic, in functie de ceea ce vor considera si colegii din tara, in functie de prevederile statutare care spun ca trebuie sa cadem de acord asupra acestui moment, vom anunta cu siguranta.

Trebuie sa-l facem, pentru ca asta spune in statutul ALDE si asa am prevazut. Dupa doi ani de zile, cred ca trebuie sa avem conducere unica si sa ne pregatim pentru momentul 2019 - primul test in acesta formula la alegerile europarlamentare", a spus copresedintele ALDE, Daniel Constantin.

Intrebat daca ia in calcul sa candideze la sefia partidului, Constantin a spus ca nu s-a luat nicio decizie, pentru ca in momentul de fata sunt alte preocupari.

"Sunt preocupari politice, preocupari guvernamentale foarte puternice, dupa care vom lua decizii in forurile noastre. Vom vedea. Eu, in acesta luna, implinesc cam 7 ani de cand conduc Partidul Conservator, ulterior devenit ALDE. Voi analiza cu mare atentie cu colegii mei din teritoriu", a explicat Daniel Constantin.

Punandu-i-se aceeasi intrebare, celalalt copresedinte ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a raspuns: "Ma mai gandesc, avem lucruri mai importante".

Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) a fost fondata pe 19 iunie 2015, in urma fuziunii dintre Partidul Conservator si Partidul Liberal Reformator, presedintii celor doua formatiuni devenind copresedinti ai ALDE pana la data la care un nou Congres va definitiva fuziunea si va alege o conducere unica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News