ALDE a votat in bloc alaturi de Opozitie alegerea primarilor in doua tururi, miscare impotriva aliatilor de la PSD

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 14:508217 citiri
ALDE a votat in bloc alaturi de Opozitie alegerea primarilor in doua tururi, miscare impotriva aliatilor de la PSD
Foto: Facebook/ Varujan Vosganian

Deputatii ALDE au votat, miercuri, in plen, in favoarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, vicepresedintele partidului, Varujan Vosganian, spunand ca liberal-democratii nu vor sa rupa coalitia de guvernare. Proiectul a fost retrimis la comisiile de specialitate.

Proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin a intrat, miercuri, la votul final in Camera Deputatilor, cu propunere de respingere.

Propunerea de respingere nu a intrunit numarul necesar de voturi, astfel ca proiectul a fost retrimis pentru dezbatere la comisiile de specialitate, urmand ca legea sa revina la vot final in plen.

Liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a spus dupa vot ca social-democratii nu sustin proiectul.

"Va batem la locale de nu va vedeti. Nu mai bine va gasiti oameni buni sa ne bateti indiferent de alegeri?", le-a transmis Suciu celor din Opozitie, principalii sustinatori ai revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Deputatul Varujan Vosganian a declarat, in plen, ca ALDE a votat in bloc impotriva respingerii legii si a anuntat ca partidul sau este de acord cu alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"Grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor in doua tururi", a spus acesta, in aplauzele Opozitiei.

"Asta nu inseamna ca avem divergente cu PSD sau ca vrem sa rupem coalitia, pentru ca in programul de guvernare nu am avut nicio precizare cu privire la aceasta tema, astfel ca ramane la indemana fiecarui grup parlamentar.

Ce-ar fi fost daca am fi avut alegeri intr-un singur tur pentru presedintele Romaniei din 1990 incoace?", a adaugat acesta.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz. Legea a fost propusa in 2017 de PNL.

Senatul respinge alegerea primarilor in doua tururi, desi ALDE a votat alaturi de PNL

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News