Febra târgurilor de Crăciun a început. Locuri spectaculoase și mai puțin cunoscute în care să mergi anul acesta în Europa VIDEO

Sambata, 04 Noiembrie 2023, ora 04:00
2898 citiri
Febra târgurilor de Crăciun a început. Locuri spectaculoase și mai puțin cunoscute în care să mergi anul acesta în Europa VIDEO
Piață de Crăciun FOTO / Pexels

Sezonul Crăciunului, una dintre cele mai vechi tradiții din Europa, se apropie. Unele orașe pregătesc târgurile specifice acestei sărbători din timp și le deschid încă din luna noiembrie.

În Europa, vizitarea piețelor de Crăciun pare să devină o tradiție.

Alegerea celui mai bun este dificilă, deoarece fiecare oraș are ceva unic de oferit. Pe lângă celebrele târguri din Franța, Colmar sau Strasbourg, sau Viena, mai sunt și alte orașe în care atmosfera este de poveste.

Dresda, Germania

Dresda este un oraș din Germania, capitala landului federal Saxonia. Acolo se organizează în fiecare an Piața de Crăciun din Dresda. Este cea mai veche piață de Crăciun din Europa, iar orașul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania. Locația este uimitoare, amenajată într-o piața istorică. Călătorii susțin că mâncarea este delicioasă, iar prețurile sunt relativ mici.

Dresda este renumită pentru specialitățile sale culinare, inclusiv Stollen, o prăjitură tradițională germană cu fructe care este un element de bază al sezonului.

O atracție care trebuie neapărat vizitată este Palatul Regal, care este acum un muzeu.

Manchester, Marea Britanie

Piețele de Crăciun din Manchester sunt uimitoare. Manchester găzduiește mai multe piețe în centrul orașului, cu multe atracții, patinaj pe gheață și în zonă este și un Moș Crăciun.

Piețele de Crăciun din Manchester au fost clasate pe locul al doilea în topul celor mai bune din Marea Britanie, potrivit unui nou studiu. Orașul a fost devansat de Birmingham, dar a reușit să învingă în clasament orașe precum Edinburgh, York și Londra.

În acest an, piețele se vor deschide în Manchester pe 10 noiembrie. Centrul orașului va fi plin cu standuri care vând vin fiert, cârnați și dulciuri, precum și o serie de cadouri festive. Zeci de tarabe din lemn vor fi amenajate în diverse locații, inclusiv în Cathedral Gardens, Exchange Square, Market Street și Piccadilly Gardens.

Praga, Cehia

Praga este unul dintre cele mai dinamice și mai interesante orașe din Europa Centrală, iar Târgul de Crăciun de acolo este pe măsură.

Praga poate fi o destinație accesibilă pentru vizitatori, oferindu-vă șansa de a experimenta mâncăruri și distracții excelente fără prea mulți bani.

Piețele de Crăciun din Praga sunt, de asemenea, încântătoare datorită decorațiunilor, străzilor și decorurilor atractive. În plus, atmosfera de Crăciun se simte la tot pasul și peste tot miroase a scorțișoară și cuișoare. Vinul fiert este excelent și sunt foarte multe produse alimentare de încercat, cum ar fi trdelnik - produse de patiserie cu miros dulce sau șunca suculentă.

Zurich, Elveția

Elveția este renumită pentru evenimentele organizate iarna, însă Zurich găzduiește unele dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun.

Străzile vechi ale orașului sunt pline de cabane din lemn care vând mâncăruri delicioase precum raclette. Se găsesc și cadouri realizate de artizani elvețieni și decorațiuni tradiționale.

Pincipalele piețe de Crăciun din Zurich vor avea loc în acest an în perioada 23 noiembrie - 23 decembrie.

Ljubljana, Slovenia

Târgul de Crăciun din Ljubljana este magic. Capitala Sloveniei este un orășel foarte frumos, situat pe un râu, iar iarna e plin de tarabe de Crăciun.

Țara este cunoscută pentru accentul pe care îl pune pe ecologie și veți găsi alimente și cadouri de înaltă calitate, de proveniență locală și produse prietenoase cu mediul.

Asigurați-vă că urcați cu funicularul până la castelul din vârful dealului pentru a avea vederi panoramice ale orașului și ale împrejurimilor sale.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#targuri Craciun, #targuri Craciun Europa, #vacanta Craciun , #stiri vacanta