Cum arată cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa în 2022 FOTO

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 20:30
10583 citiri
Cum arată cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa în 2022 FOTO
Târgul de Crăciun din Viena FOTO Twitter/ Oralia Soto

Europa nu duce lipsă de târguri de Crăciun, care se organizează atât în orașele mari, cât și în orașele mici. Turiștii care doresc să guste spiritul sărbătorilor din plin vânează anual destinațiile unde târgurile tematice organizate întrec orice așteptare.

Turiștii au votat deja cele mai impresionante târguri de Crăciun în 2022, topul fiind o bună sursă de inspirație pentru o vacanță cu ocazia sărbătorilor care se apropie, potrivit europeanbestdestinations.com.

Topul târgurilor de Crăciun din Europa în 2022

1. Budapesta, Ungaria

Târgul de Crăciun organizat în fața celei mai mari catedrale a Budapestei, Catedrala Sfântul Ștefan, a fost votat ca fiind cel mai impresionant atât în anul 2020, cât și în anul 2022.

Acest eveniment este deja recunoscut ținând cont că se organizează de 12 ani și are o atmosferă festivă aparte. Circa 120 de expozanți participă anual și asigură programe pline de surprize, iar preparatele culinare determină turiștii să uite de frig.

Decorațiunile sunt extraordinare, există zilnic spectacole de lumini și proiecții pe catedrală, concerte, un brad spectaculos înalt de 12 metri, dar sunt incluse și programe de caritate.

2. Basel, Elveția

În fiecare an, Târgul de Crăciun din Basel se află pe podium când vine vorba de popularitate. Basel are o tradiție adânc înrădăcinată ca fiind cel mai frumos oraș al Elveției în perioada sărbătorilor și merită vizitat în fiecare an. Întreg orașul vechi și bine conservat este împodobit, de la magazine până la clădiri.

Aproximativ 100 de brazi înalți și împodobiți mărginesc străzile și indică drumul turiștilor. Târgul de Crăciun este organizat chiar în centrul orașului. Un brad magnific de Crăciun este amplasat pe Münsterplatz, în apropiere de celebrul magazin de decorațiuni Johann Wanner.

3. Metz, Franța

De zece ani este inclus în topul celor mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa și este considerat și cel mai frumos din Franța. Metz are activități unice, precum ”traseul felinarului”, o roată imensă și cabane la care se vând produse făcute de localnici.

4. Viena, Austria

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în târguri magice. Aroma produselor de patiserie și vinul fiert vor face orice turist să intre în atmosfer specifică sărbătorilor de iarnă.

Cel mai cunoscut târg din Viena este cel din Piața Primăriei. Veți descoperi decorațiuni, cadouri, dulciuri, băuturi calde, un carusel, dar și ateliere distractive pentru copii. Toți copacii din jur sunt împodobiți festiv și luminați.

Un alt târg important este cel din fața Palatului Schönbrunn. Oferă obiecte de artizanat tradiționale, decorațiuni de Crăciun realizate manual, concerte de Crăciun și un program amplu pentru copii.

5. Montbeliard, Franța

Montbéliard este una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Franța. Renumită în lume pentru frumusețea luminilor sale, această piață de Crăciun este tradițională și autentică. Situată în Franche-Comté (estul Franței), orașul Montbéliard – binecunoscut pentru ospitalitatea sa – se transformă complet cu câteva săptămâni înainte de Crăciun.

În timpul sărbătorilor, Montbéliard reînvie tradiția din Württemberg și organizează un piață de Crăciun ca nimeni altcineva, cu 140 de tarabe cu articole autentice și de înaltă calitate. Făcând o plimbare pe străzile iluminate, vizitatorii pot gusta delicioasele produse gastronomice din Montbéliard și Franța și se pot bucura de muzica specifică sărbătorilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#targuri Craciun Europa, #targ Craciun Viena, #targuri Craciun , #destinatii