Cât costă o cameră în centrul Sibiului, în perioada târgului de Crăciun. Peste 90% dintre locurile de cazare, rezervate

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 18:28
6961 citiri
Cât costă o cameră în centrul Sibiului, în perioada târgului de Crăciun. Peste 90% dintre locurile de cazare, rezervate
Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide pe 11 noiembrie 2022 FOTO targuldecraciun.ro

Ediția cu numărul 15 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, Târgul de Crăciun, se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.

Un val de turiști este așteptat să ajungă în oraș, în weekend, la inaugurarea târgului.

Locurile de cazare „se dau” ca pâinea caldă în această perioadă în Sibiu. Doar câteva zile au mai rămas până la începutul celui mai așteptat moment al anului: Târgul de Crăciun, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa se deschide vineri în Piața Mare. Bradul a fost montat, multe dintre căsuțe sunt la locul lor, iar centrul Sibiului a fost împodobit, scriu jurnaliștii de la trbibuna.ro.

Cei care s-au grăbit și și-au rezervat un loc de cazare pot sta acum liniștiți în așteptarea marelui eveniment. Alții, sunt în căutarea unei variante convenabile unde să își petreacă weekendul următor. Potrivit celei mai importante platforme de rezervări on-line, 94% dintre locurile oferite de hotelurile din Sibiu sunt ocupate, existând mai multe oferte la pensiuni și apartamente închiriate în regim hotelier.

Cazarea în centru, ca într-o capitală europeană

Cei mai mulți dintre turiștii care vin la Târgul de Crăciun din Sibiu vor să fie cât mai aproape de „kilometrul zero” al distracției de Sărbători și își aleg cazarea de pe platformele online. O cameră într-un spațiu de cazare foarte apropiat de Piața Mică, așezat pe o străduță liniștită, practic un fel de studio, cu două paturi și cu o bucătărie utilată costă 612 lei în perioada 11 – 13 noiembrie, primul weekend în care are loc Târgul. Prețul este similar cu cel plătit pentru cazare asemănătoare în orice capitală europeană.

O locație cotată la cinci stele, la 10 minute de mers pe jos de centrul orașului poate fi închiriată de două persoane cu 890 de lei de vineri până duminică.

În zona Piața Aurarilor, o cameră pentru două persoane costă peste 1.500 de lei pentru două nopți.

Mai ieftin la pensiuni și apartamentele sibienilor.

O cazare într-o pensiune din centrul Sibiului este mult mai ieftină. O proprietate cu grădină, la circa 1 – 1,5 kilometri de Turnul Sfatului are camere la 375 de lei pentru doi adulți, timp de două nopți, în perioada deschiderii Târgului de Crăciun, acest cost incluzând o reducere.

Cei care nu au o problemă în a împărți camera cu alte persoane necunoscute pot să găsească locuri în Hostelul din centrul Sibiului. Un pat închiriat pentru două nopți într-o cameră cu 10 locuri costă, în perioada Târgului, 120 de lei, adică 60 de lei pe noapte.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#targ craciun, #targ craciun sibiu, #Targ Craciun Sibiu deschis, #cazare Sibiu , #Craciun