Un milionar a cumpărat toate tancurile armatei belgiene și acum vrea să le trimită Ucrainei

Autor: N.G.
Vineri, 03 Februarie 2023, ora 18:33
8795 citiri
Un milionar a cumpărat toate tancurile armatei belgiene și acum vrea să le trimită Ucrainei
Depozitul cu tancurile milionarului belgian FOTO Twitter

Un milionar belgian a cumpărat în urmă cu câțiva ani toate tancurile armatei și acum ar vrea să le vândă Ucrainei.

Freddy Versluys este proprietarul a zeci de tancuri Leopard 1 de fabricație germană și alte vehicule militare. Acesta este directorul general a două companii din domeniul apărării cu o gamă largă de activități, cum ar fi fabricarea de senzori pentru nave spațiale.

Potrivit Reuters, tancurile l-au adus în centrul atenției în ultimele zile, deoarece s-a angajat într-o bătălie publică cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, cu privire la posibilitatea de a le trimite în Ucraina.

În timp ce alte națiuni occidentale s-au angajat în ultimele săptămâni să trimită tancuri de luptă principale pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei, Belgia nu s-a alăturat acestui grup, dintr-un motiv mai presus de toate: nu mai are niciun tanc. A vândut ultimul dintre ele - un lot de 50 - companiei lui Versluys în urmă cu mai bine de cinci ani.

Întrebat de ce a cumpărat tancurile, Versluys, în vârstă de 60 de ani, a spus că acesta era modelul de afaceri al companiei sale - cumpăra echipamente militare nedorite în speranța că altcineva le va dori în viitor.

"Încă mai există țări în lume care au aceste tancuri Leopard 1. Așa că există întotdeauna posibilitatea fie de a vinde piese de schimb, fie de a vinde tancuri suplimentare", a spus el, potrivit sursei citate

Dedonder a declarat că guvernul a explorat ideea de a cumpăra înapoi tancuri pentru a le trimite în Ucraina. Dar a criticat prețurile cotate ca fiind "nerezonabile" și "extrem de ridicate". Tancurile vândute cu 10-15.000 de euro fiecare sunt oferite spre vânzare la 500.000 de euro, deși nu sunt operaționale, a spus ea.

FOTO Twitter

Disputa evidențiază o situație dificilă cu care se confruntă guvernele occidentale în timp ce se străduiesc să găsească mai multe arme pentru Ucraina după aproape un an de război intens - armele pe care le-au aruncat ca fiind învechite sunt acum la mare căutare, iar multe dintre ele se află acum în mâinile unor companii private.

Versluys a declarat că firma sa a cumpărat cele 50 de tancuri pentru aproximativ 2 milioane de euro și că doar 33 erau utilizabile. Asta ar însemna un preț unitar de 40.000 de euro pentru 50 de tancuri, sau aproximativ 60.600 de euro pentru 33.

El a spus că prețul său de vânzare ar putea varia între câteva sute de mii și aproape un milion de euro, dar acest preț ar include lucrările de recondiționare a tancurilor, care, a insistat el, ar putea fi foarte costisitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski le bate iar obrazul partenerilor: Avem nevoie de decizii. Doar suficiente sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă pot alunga aviaţia rusă
Zelenski le bate iar obrazul partenerilor: Avem nevoie de decizii. Doar suficiente sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă pot alunga aviaţia rusă
Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că anul acesta nu poate fi doar un an de discuţii, ţara sa având nevoie de decizii ale partenerilor săi. El a argumentat că doar...
Doi morți în Rusia, după un atac ucrainean cu dronă. Au fost vizate mai multe regiuni din vestul țării
Doi morți în Rusia, după un atac ucrainean cu dronă. Au fost vizate mai multe regiuni din vestul țării
Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP. "Satul Poroz,...
#tancuri, #milionar, #Belgia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina