Cine a adus tancul în miniatură în Sectorul 1: ”Noi considerăm că a fost capturat”

Luni, 16 Mai 2022, ora 14:06 3466 citiri
Tancul surprins pe o platformă, în Sectorul 1 FOTO Facebook/ Clotilde Armand

Un tanc în miniatură a fost observat pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei luni, 16 mai, fiind transportat pe o platformă.

Imaginile au fost publicate chiar de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, astfel că oamenii s-au întrebat de unde a apărut macheta, mai ales că avea simbolul ”Z” desenat pe ea.

Se pare că a fost adus de cetățenii romi care protestează în fața Ambasadei Rusiei de la București, cu ocazia Zilei Rezistenţei Romilor.

„S-a spus despre rromi că au furat un tanc al ruşilor. Noi considerăm că a fost capturat. Am adus cu noi tancul, de fapt, o machetă”, a declarat, la Antena3, unul dintre organizatorii protestului.

Acesta a adăugat că refugiați romi din Ucraina urmează să se alăture manifestației și că trebuie să „dovedească rezistenţa şi solidaritatea”.

La sfârșitul lunii aprilie, portalul unian.net scria despre o acțiune fără precedent a unor romi dintr-un sat aflat în sudul Ucrainei, când aceștia ar fi furat un tanc de la invadatorii ruși.

Imaginea cu tancul în miniatură a fost surprinsă la intersecția Șoselei Kiseleff cu Strada Ion Mincu, în apropiere de Ambasada Rusiei la București.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii