Furia unei tinere în fața realității de la primul loc de muncă: "Cu un program de la 9 la 5, cum mai ai timp pentru viața ta?"

Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 10:42
13727 citiri
Furia unei tinere în fața realității de la primul loc de muncă: "Cu un program de la 9 la 5, cum mai ai timp pentru viața ta?"
Angajați la birou FOTO Pixabay

O proaspătă absolventă a împărtășit cât de puțin timp are pentru viața sa personală de când lucrează cu normă întreagă. Pe TikTok, comentariile au fost în sprijinul tinerei, iar urmăritorii au precizat că se identifică cu aceleași situații.

Săptămâna de lucru de 40 de ore este un subiect intens discutat pe TikTok, unii cerând să fie reformată.

Utilizatorii platformei s-au unit în jurul unei absolvente care a împărtășit cât de supărată este în legătură cu primul său loc de muncă de birou după absolvire, și lipsa timpului pentru viața personală sau pentru treburile de bază când ajunge acasă.

Pe 19 octombrie, o utilizatoare de TikTok, numită Brielle, care tocmai a început să lucreze într-o corporație în zona New York, a postat un videoclip în care apare vizibil supărată în timp ce se adresa camerei.

Sub titlul de pe ecran se putea citi: "Într-un program de la 9 la 5, cum mai ai timp pentru viața ta."

În videoclip, Brielle, care a cerut ca Insider să folosească doar prenumele pentru a-și proteja intimitatea, a explicat că acesta este primul ei loc de muncă după absolvire și că lucrează de la birou, ceea ce înseamnă că trebuie să facă naveta în oraș, chiar dacă durează "o veșnicie," deoarece nu își permite să locuiască în oraș.

Ea a spus că se urcă în tren la ora 7:30 dimineața și nu ajunge acasă mai devreme de "șase și un sfert," oră la care nu mai are timp sau energie pentru a găti cina sau a face exerciții. Programul de la 9 la 5 și naveta i-au ocupat programul.

"Probabil sunt doar dramatică și enervantă" a spus tânăra la începutul videoclipului, recunoscând că situația ei ar putea fi mai rea. Aceasta a remarcat că ar putea lucra chiar și mai multe ore, dar s-a întrebat cum ar trebui oamenii să-și facă timp pentru prieteni sau să aibă întâlniri.

"Nu am timp pentru nimic și sunt atât de stresată," a concluzionat aceasta.

Videoclipul a strâns 1,2 milioane de vizualizări și peste 7.300 de comentarii. Mulți au scris că se pot identifica cu situația, deoarece și au timp limitat pentru viața lor personală și găsesc dificilă rutina repetitivă.

"Săptămâna de lucru de 40 de ore este complet învechită și sentimentele tale sunt cu totul valabile," a scris cineva.

Alții au subliniat cât de greu este să lucrezi cu normă întreagă și în același timp să te ocupi de treburile casnice. Unii s-au întrebat cum vor reuși vreodată să își facă timp să crească copii, deoarece petrec mai mult timp la muncă decât cu familia lor.

"Generația Z ar trebui să avanseze în poziții de conducere și să impună programul de lucru de 4 zile pe săptămână", a scris un urmăritor.

Alții au spus că opțiunea de lucru la distanță ar trebui să fie calea de urmat.

"Sunt foarte recunoscătoare să am acest loc de muncă după cinci luni de căutare nereușită, după facultate, dar este descurajant și înțeleg de ce americanii sunt epuizați și nivelurile de boli mintale sunt ridicate", a declarat Brielle pentru insider, adăugând că se simte norocoasă să aibă un loc de muncă care o interesează și pe care îl apreciază, dar este îngrijorată că mulți angajați de birou nu își găsesc timp pentru a se bucura de "lumina soarelui, exerciții fizice, somn adecvat, alimentație sănătoasă și pentru a ține legătura cu prietenii." "Pleacă la serviciu înainte de răsăritul soarelui și ajung acasă după apusul soarelui", a concluzionat aceasta.

"Vreau să pot vorbi pentru această generație și să explic că o săptămână de lucru de 40 de ore plus naveta nu este necesară pentru productivitate. "

Tânăra speră că mai multe companii vor lua în considerare regândirea săptămânii de lucru de 40 de ore, mai ales după ce atât de mulți oameni s-au obișnuit să lucreze la distanță.

În iulie, organizația non-profit 4 Day Week Global din Noua Zeelandă a publicat rezultatele unui program pilot care a inclus o săptămână de lucru de patru zile în companii participante din SUA, Australia și Regatul Unit. După un an de testare, s-a constatat că intensitatea muncii a scăzut, dar lucrătorii au devenit mai eficienți și au obținut un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală.

Săptămâna de lucru de 40 de ore este un subiect intens discutat pe TikTok, și include videoclipuri de la utilizatori care cer schimbări, evidențiind lipsa recompensei financiare în ciuda programului cu normă întreagă sau parodiindu-i pe cei care susțin un program de lucru mai lung.

Frustrarea unei femei care nu-și găsește de muncă din cauza tatuajelor. Povestea a ajuns virală pe TikTok. „Pa, acolo e ușa”
Frustrarea unei femei care nu-și găsește de muncă din cauza tatuajelor. Povestea a ajuns virală pe TikTok. „Pa, acolo e ușa”
O creatoare de conținut pe TikTok, Ash Putnam, a povestit într-un clip că a fost supărată și frustrată după ce un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o. Ea presupune că...
Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
La un pas de moarte după ce a băut o cafea din aeroport. Este povestea incredibilă a unei tinere de 21 de ani, care lucrează pentru o companie aeriană. Aceasta se afla pe aeroportul Son Sant...
#tanara, #angajare, #primul loc de munca, #timp liber, #saptamana de lucru de 4 zile , #stiri internationale