Povestea tulburătoare a tânărului român născut în Italia care și-a găsit tatăl necunoscut cu ajutorul Facebook în doar 3 zile

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 15:59
4848 citiri
Povestea tulburătoare a tânărului român născut în Italia care și-a găsit tatăl necunoscut cu ajutorul Facebook în doar 3 zile
Tânărul alături de tatăl său în copilărie FOTO Facebook

Un tânărul născut în Italia care își căuta tatăl român pe care nu l-a cunoscut niciodată, a reușit să-l găsească prin intermediul Facebook.

Acesta avea doar o poză cu el și știa că se numește Manolo. Tânărul a făcut un apel pe Facebook pentru a fi ajutat să-l găsească.

Datorită implicării românilor din Italia, fiul și tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată au reușit să intre în contact.

Pe 27 octombrie 2022, pe pagina Facebook „Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari” a fost publicat apelul unui tânăr de 20 de ani, născut în Italia, ce își căuta tatăl pe care nu a apucat să-l cunoască niciodată.

„Mă numesc Mijay Lorenzo, sunt născut la spitalul G.B. Grassi din Roma la data de 16/03/2002. Mama mea se numea Patricia, suferea de Lupus și a murit. Îl caut pe tatăl meu. El e român, dar trăiește în Italia”, a scris el în postarea sa, la acea vreme.

„El locuia la Pomezia, se numește Manolo, nu știu numele său de familie. Știu doar că se numește Manolo”, a mai adăugat Lorenzo.

Din cele relatate de tânărul de 20 de ani, tatăl său era imigrant clandestin în Italia la acea vreme și din acest motiv nu a putut să-l recunoască după ce s-a născut.

Potrivit ziarului Il Messaggero, citat de rotalianul.com, Lorenzo a fost adoptat apoi, după moartea mamei sale care era bolnavă de Lupus, iar acum trăiește într-o țară din America de Sud.

După publicarea apelului pe Facebook mesajul a fost distribuit de foarte mulți români.

După numai trei zile de la publicare Lorenzo a descoperit că tatăl său se numește de fapt Manole și nu mai trăiește în Italia, ci se află în localitatea Uricani, din județul Hunedoara.

Băiatul de 20 de ani a aflat și că are o soră mai mică și una mai mare. Potrivit ziarului Il Messaggero, sora mai mare a lui Lorenzo ar fi Georgiana Lobonț, cântăreață și influencer din România, cu peste un milion de urmăritori pe rețelele de socializare.

„Ne-a contactat mai întâi un domn care-l cunoștea (pe tatăl lui Lorenzo – n.r.), apoi o administratoare a grupului din România, iar domnul a trimis ulterior, la cererea noastră, apelul către tată. Domnul a vorbit cu tatăl, iar băiatul ne-a scris apoi că a reușit să intre în contact cu el. Este o bucurie pentru voi toți, care ajutați”, au precizat administratorii paginii „Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari”.

„Mulțumim tuturor și doamnei Tuka, care a stat toată după-amiaza cu noi și ne-a ajutat, dar în mod special amicului tatălui, care a fost fundamental (…) Nu a fost ușor, pentru că tatăl și fiul locuiesc în țări foarte îndepărtate între ele”, au mai scris administratorii paginii.

Deocamdată, Lorenzo și Manole au reușit să intre în contact doar prin intermediul internetului, având în vedere distanța uriașă care-i desparte, însă au în plan să se întâlnească.

Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Când Giorgia Meloni a venit pentru prima dată la putere în Italia, în 2022, elitele occidentale au avut îndoieli cu privire la o șefă a guvernului care era o admiratoare a fascismului....
Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un poliţist în vârstă de 39 ani, din cadrul Biroului Rutier Roman, s-a sinucis, luni după-amiază, cu arma din dotare, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ....
#tanar, #roman, #Tata, #necunoscut, #cautare, #Facebook, #Italia , #stiri diaspora