Tragedia unui tânăr român campion național la înot: a fost răpus de COVID la 17 ani, într-un spital din Italia

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 21:56
5589 citiri
Tragedia unui tânăr român campion național la înot: a fost răpus de COVID la 17 ani, într-un spital din Italia
Boala de care suferea Emanuele l-a împiedicat să se vaccineze împotriva COVID Foto: Cronache Maceratesi

Alessandro Emanuele Pandele în vârstă de numai 17 ani, de origine română, a fost răpusă de COVID luni, 10 ianuarie 2022, în jurul orei 22:30.

„Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici dacă nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei”, a transmis pe Facebook jurnalistul Sergiu Balaban, la aflarea acestei tragice vești.

Tânărul de 17 ani era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche), iar mama lui este proprietara unui magazin situat pe via Roma din Macerata.

Emanuele practica înotul de mic și a ajuns în echipa națională a Italiei, alături de care a câștigat diferite titluri în acest sport. Din nefericire, adolescentul român suferea de o boală gravă și a trebuit să renunțe la înot în urmă cu circa un an, relatează publicația locală Cronache Maceratesi.

„Era plin de viață și îi era foarte ușor să-și facă prieteni. Era un bun înotător, puternic din punct de vedere fizic, vital și energic. Atât în timpul concursurilor, cât și la antrenamente. Regretăm enorm pierderea sa. Îi doream binele cu toții”, a declarat Mauro Antonini, directorul Centrului de Înot din Macerata.

Emanuelle era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei.

„Astăzi am anulat antrenamentul și le-am transmis tragica veste părinților elevilor noștri. La bazin sunt toți distruși, de la angajații din vestiare și până la secretare”, a mai declarat Antonini.

Boala de care suferea Emanuele l-a împiedicat să se vaccineze împotriva COVID, mai scrie sursa citată, iar în urmă cu câteva zile a descoperit că a fost infectat cu virusul SARS-COV-2. Starea sa s-a agravat destul de repede, așadar a fost internat mai întâi la spitalul din Macerata, iar ulterior a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a spitalului Torrette din Ancona, relatează Ratalianul.com

Din nefericire, corpul său nu a mai rezistat efectelor distrugătoare provocate de virus, iar în seara zilei de ieri a decedat pe patul de spital din Ancona.

„Comitetul Regional din Marche este alături de familia băiatului în acest moment greu, participând la durerea tuturor celor care-l cunoșteau mai bine sau l-au întâlnit pur și simplu, în bazinul de înot sau, ocazional, la concursuri”, a scris pe Facebook filiala din Marche a Federației Italiane de Înot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Oferta unui restaurant - o sticlă de vin gratuită clienţilor care renunţă la telefoanele mobile în timpul mesei - face furori la Verona, celebrul oraş al iubirii, scrie The Guardian....
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
#tanar roman, #campion national, #inot, #mort covid, #Italia , #Italia