Wagner își retrage discret din Ucraina cei mai competenți mercenari. „Luptătorii inutili rămași sunt lăsați să moară în Bahmut”

Sambata, 20 Mai 2023, ora 09:38
9030 citiri
Wagner își retrage discret din Ucraina cei mai competenți mercenari. „Luptătorii inutili rămași sunt lăsați să moară în Bahmut”
Luptători Wagner pe frontul din Ucraina FOTO Hepta

Rapoartele unor bloggeri militari ruși arată că gruparea de mercenari condusă de Prigojin operează pentru a se retrage discret din Ucraina.

Sursele canalului de Telegram VChK-OGPU arată că gruparea de mercenari Wagner își scoate cei mai experimentați membri din Ucraina și îi trimite în Sudan, „luptătorii inutili” rămași fiind lăsați să moară în Bahmut.

Bloggerii raportează că, potrivit unei surse (probabil din cadrul Wagner), șeful grupării, Evgheni Prigojin, a început „să retragă cele mai reputate și experimentate cadre ale PMC Wagner din Ucraina pentru a le muta în Sudan”, țară care ar putea deveni o viitoare bază pentru Wagner în Africa.

„În Sudan, PMC are un nou contract important cu Forța de Sprijin Rapid (structură concepută de guvernul provizoriu) și a început redistribuirea mercenarilor în acea țară. Inclusiv pe cei care au luat parte la luptele de la Bahmut”.

Practic, Prigojin ar urma să-l sprijine pe controversatul Mohamed Hamdan Dagalo, cunoscut drept Hemeti, generalul aflat în fruntea Consiliului de Tranziție a Suveranității, organismul care conduce, teoretic provizoriu Sudanul, după lovitura de stat din 2019.

Țara africană se află de câteva săptămâni în mijlocul unor tulburări armate extreme, care au destabilizat-o complet și a dus la evacuarea a mii de cetățeni străini.

„Nu numai mercenarii sunt mutați, ci și armele, de a căror lipsă s-a plâns Prigojin. De logistică, de altfel, se ocupă fostul ministru adjunct al apărării Mizintsev, care a fost transferat de la Ministerul Apărării la Prigojin”.

„În anumite împrejurări, Sudanul ar putea deveni o bază oficială a PMC. Iar PMC însuși își va schimba numele. Luptătorii lui Prigojin ar urma să devină „Muzicienii” sau „Orchestra” din Africa", mai arată canalul de Telegram.

„Originalul Wagner va rămâne cu luptătorii inutili, lăsați să moară în mașina de tocat carne de pe teritoriul Ucrainei”.

Deși acest lucru nu este confirmat, are un anumit sens – Wagner a făcut o mulțime de bani în Africa, iar rapoartele din presă au vorbit despre membrii Wagner și armele trimise în Sudan de la baza sa din Republica Centrafricană.

Viitorul grupării Wagner după bătălia de la Bahmut este, de asemenea, neclar. În timp ce tactica organizației, de a arunca valuri de pușcăriași "consumabili" în atacurile sălbatice din Ucraina, a ajutat-o să cucerească cea mai mare parte a orașului, este probabil ca formațiunea să fie mult mai puțin utilă în apărarea teritoriului capturat.

Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat luni, 29 aprilie, că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă...
Ziua Veteranilor de Război. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu onorează sacrificiile celor care au luptat pentru independeța României
Ziua Veteranilor de Război. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu onorează sacrificiile celor care au luptat pentru independeța României
Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, sărbătorită anual pe 29 aprilie. Această zi este dedicată tuturor...
#tactica wagner, #wagner sudan, #retragere ucraina , #invazie ucraina