A murit bunica din reclame. Doliu în lumea artistică din România

Miercuri, 14 Iunie 2023, ora 08:11
4975 citiri
A murit bunica din reclame. Doliu în lumea artistică din România
Sylvia Nastase a murit FOTO facebook

Actrița Sylvia Năstase, cea mai cunoscută bunică din reclamele românești, a murit la vârsta de 80 de ani.

"Doamna Sylvia Năstase, actriță a Teatrului Național din București în perioada 1980 - 2004, a părăsit scena vieții la vârsta de 80 de ani.

Ne-o amintim cu drag în roluri din spectacolele „Take, Ianke și Cadîr”, „Romeo și Julieta”, „Așteptând la Arlechin” sau „Trilogia Antică”. A debutat la TNB în „Gimnastică sentimentală” (regia N.Al. Toscani) și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă" (regia Tudor Ţepeneag).

În perioada 1965 - 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, cu zeci de roluri în spectacole memorabile. În film, a fost remarcată în serialul TV „Lumini și umbre” sau în „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă”, a fost anunțul făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), prin intermediul unui mesaj emoționant.

"Drum lin printre stele Sylvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate. Iți mulțumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim”, a transmis și familia actriței.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#sylvia nastase, #deces, #doliu, #teatru, #Romania, #bunica, #rol , #stiri cultura