Top 5 cele mai fiabile SUV-uri de mici dimensiuni. Cum arată şi care sunt caracteristicile care le diferenţiază VIDEO

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 00:38
11458 citiri
Top 5 cele mai fiabile SUV-uri de mici dimensiuni. Cum arată şi care sunt caracteristicile care le diferenţiază VIDEO
"SUV-urile au o gardă la sol care depășesc problemele de infrastructură ale orașelor, de la gropi și denivelări până la linii de tramvai sau urcarea pe o bordură" FOTO Pixabay.com

Pasiunea oamenilor pentru SUV-uri a provocat producătorii auto să vină cu soluții, de la capabilități off-road la caroserii cât mai adaptate cerinţelor urbane.

"Un SUV mic de oraș prezintă o serie de avantaje. În primul rând, ai o poziție mai înaltă la volan și o gardă la sol care să depășească cu brio problemele de infrastructură ale orașelor, de la gropi și denivelări până la linii de tramvai sau urcarea pe o bordură. 

Desigur, SUV-urile mici vin și cu anumite neplăceri. Cele mai importante se leagă de un spațiu destul de mic de depozitare și un confort interior discutabil, în funcție de model și fizionomia pasagerilor.

Însă acestea sunt detalii pe care ți le asumi de la bun început, iar dacă pentru tine contează cu totul alte aspecte, precum consum, fiabilitate și manevrabilitate prin traficul de zi cu zi, atunci ești fix în locul potrivit", au detaliat specialiştii de la autovit.ro într-un clasament, realizat recent, al celor mai fiabile 5 SUV-uri mici de oraş.

 

Honda HR-V

"Este unul dintre cele mai apreciate SUV-uri de oraș, care se bucură de o fiabilitate aproape exemplară datorită motoarelor longevive ale niponilor. A doua generație de Honda HR-V este foarte populară (2015-2018) iar cel mai recent model electric pare promițător. 

Motorul aspirat 1.5 i-VTEC 130 CP este potrivit urbei în care stai. Poți lua în calcul și cutia automată, pentru mai mult confort la volan. Consumul urban de combustibil ar fi undeva la 6-7 l/ 100 km. Mașina are puțin peste 1.300 kg, iar lungimea este de 4.294 mm".

Toyota CH-R

"O vedem des pe străzile orașelor din România. Este apreciată pentru designul ei de SUV coupé. În orice caz, Toyota CH-R este ușor de recunoscut și poate fi mașina de oraș pe care o cauți. Problemele legate de fiabilitate sunt aproape de zero, dacă ții cont de reviziile făcute la timp.

Motorizarea 1.8 122 CP, în versiune Hybrid, ni se pare excelentă. Consumul de combustibil în oraș ar fi undeva la 4 l/ 100 km. Mașina are în jur de 1.400 kg, iar lungimea este de 4.390 mm".

Peugeot 2008

"Peugeot 2008, ca alte mașini franțuzești, este apreciat pentru confort și detalii interioare, iar în cozile din trafic cam vrei și tu asta. Probleme legate de fiabilitate nu ar trebuie să fie, mai ales la modelele cu tehnologia PureTech.

Motorul 1.2 PureTech 130 CP, lăudat și premiat pentru economie și performanță la pachet, este gata de drumuri urbane. Poți lua în calcul și cutia automată, pentru mai mult confort la volan. Consumul de combustibil urban ar fi undeva la 5 l/ 100 km. Mașina are puțin sub 1.200 kg iar lungimea este de 4.300 mm", se detaliază în descrierea clasamentului.

Skoda Kamiq

"Noi, românii, avem o afinitate cu Skoda, deoarece produce mașini corecte și accesibile. SUV-ul mic Kamiq pare a fi ce trebuie pentru orășeni. Probleme grave de fiabilitate nu sunt, costurile cu întreținerea fiind oricum rezonabile. În grupul VAG ai și alte opțiuni, precum T-Roc sau Arona. 

Motorul 1.5 TSI 150 CP ar fi mai mult decât decent pentru oraș și împrejurimi. Consumul de combustibil urban ar fi undeva la 6-7 l/ 100 km. Mașina are puțin peste 1.300 kg, iar lungimea este de 4.294 mm".

Ford Puma

"Cei care critică mașina din punct de vedere al consumului spun, de fapt, că marketing-ul realizat de Ford nu coincide cu realitatea din trafic. În principiu, cam așa fac toți producătorii auto din lumea asta.

În plus, mai contează și ce condiții de trafic sau stil de condus ai, respectiv clasa energetică a anvelopelor sau de cât de încărcată este mașina.

Motorul 1.0 EcoBoost 125 CP este creat pentru oraș și a făcut istorie în privința premiilor primite. Poți lua în calcul și cutia automată, pentru mai mult confort la volan. Consumul de combustibil urban ar fi undeva la 6 l/ 100 km. Mașina are puțin peste 1.200 kg, iar lungimea este de 4.186 m", potrivit specialiştilor autovit.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze, aplicația de navigare apreciată de șoferi din întreaga lume pentru funcțiile sale inovatoare și alertele utile în timp real, anunță lansarea unui set de actualizări menite să...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#SUV, #trafic, #combustibil, #masina, #autovit ro, #skoda, #honda, #volan, #tramvai , #suv