PSD susține supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Este nevoie de bani la buget pentru investiţii”

Joi, 10 Februarie 2022, ora 21:59
3809 citiri
PSD susține supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Este nevoie de bani la buget pentru investiţii”
Președintele PNL, Florin Cîțu, a catalogat ca fiind o ”aberație” propunerea ministrului de Finanțe FOTO Pixabay

Deputatul PSD Daniel Suciu i-a luat apărarea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, după ce acesta a fost criticat de liderul PNL în urma propunerii ca persoanele care au mai multe bunuri, precum apartamente sau mașini, să plătească impozite mai mari.

Deputatul a subliniat că nu e prima dată când partidul său doreşte o dezbatere publică asupra unor subiecte care ţin inclusiv de impozitare sau de schimbarea unei filosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat.

”Să ştiţi că nu e pentru prima dată când partidul nostru doreşte o dezbatere publică asupra unor subiecte care ţin inclusiv de impozitare sau de schimbarea unei filosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. La noi la PSD, nu ne trezim să vorbim aşa cum ne trezim în stradă, fără să discutăm în interiorul partidului”, a spus Daniel Suciu joi seară, la Profit TV.

Deputatul a precizat că, dacă se poate considera că aceste propuneri sunt un prim pas spre o dezbatere cu partenerii socali şi inclusiv cu cei de guvernare, crede că acest pas a fost făcut.

Daniel Suciu a subliniat însă că toate deciziile vor fi luate în interiorul coaliţiei.

PSD, prin vocea ministrului de Finanţe, introduce o temă în dezbatere, pe care evident că o vom discuta şi în interiorul coaliţiei şi o să vedem câte din propunerile acestea vor fi acceptate. Noi credem că există o preocupare şi ar trebui să existe o preocupare să vedem ce putem schimba şi ce nu a funcţionat bine, pentru că este într-adevăr nevoie de bani la buget, pentru investiţii. Și da, impozitarea unor averi mai mari, aşa cum se află şi în practica altor ţări europene, ar trebui să fie o discuţie şi în România”, a mai spus deputatul.

”Eu nu discut despre termenul de bogat sau mai puţin bogat. Eu reţin că există inclusiv în Bucureşti oameni care nu îşi fac firme, dar îşi ascund prin sute de apartamente şi plătesc un impozit extrem de mic şi fac un profit foarte mare. De ce să nu ne uităm în zona asta, pentru că tot evaziune fiscală se numeşte? Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că Executivul condus de premierul Nicolae Ciucă a clarificat faptul că nu vor exista noi taxe, înainte să existe consultări cu mediul de afaceri, societatea civilă. De altfel, în acest an nu a fost introdusă nicio taxă nouă”, a explicat Suciu.

Miercuri, președintele PNL, Florin Cîțu, a catalogat ca fiind o ”aberație” propunerea ministrului de Finanțe privind supraimpozitarea persoanelor care dețin mai multe bunuri, subliniid că astfel de lucruri îi amintesc de perioada comunistă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Mai mulți cetățeni maghiari, acuzați că au fentat statul român. Prejudiciul se ridică la aproape 1 milion de euro
Mai mulți cetățeni maghiari, acuzați că au fentat statul român. Prejudiciul se ridică la aproape 1 milion de euro
Poliţiştii din Bihor de la Investigarea Criminalităţii Economice cercetează cinci cetăţeni din Ungaria, care au înfiinţat şi condus firme pe teritoriul României. Ei sunt suspectaţi...
#supraimpozitare bunuri, #PSD, #daniel suciu, #ministrul finantelor, #adrian caciu, #Florin Citu, #evaziune fiscala , #stiri PSD
Comentarii