Uită de suplimente: 3 obiceiuri zilnice care au un impact mult mai mare asupra prelungirii duratei de viață

Vineri, 08 Martie 2024, ora 17:30
4503 citiri
Uită de suplimente: 3 obiceiuri zilnice care au un impact mult mai mare asupra prelungirii duratei de viață
Cuplu care se plimbă FOTO Pixabay

Nu există o singură prescripție unanim acceptată pentru îmbătrânire, niciun supliment despre care experții să susțină că este benefic pentru toată lumea în menținerea capacității cognitive și a formei fizice pe măsură ce îmbătrânim.

La o conferință academică, desfășurată săptămâna trecută în Singapore - prima de acest fel, cercetători de frunte în domeniul îmbătrânirii s-au adunat pentru a discuta despre care suplimente ar putea funcționa cel mai bine pentru a îmbunătăți longevitatea.

Cu toate că industria suplimentelor este în plin avânt, fiind o afacere globală de aproximativ 170 de miliarde de dolari, iar suplimentele pentru longevitate devin din ce în ce mai populare, la conferință s-a recunoscut pe scară largă că încă nu știm cu adevărat care suplimente ajută oamenii să îmbătrânească mai bine. Unele dintre primele studii riguroase și independente, controlate cu placebo, privind suplimentele pentru longevitate abia încep să fie demarate.

Pentru moment, domeniile mai concrete și dovedite ale științei longevității rămân fitness-ul, nutriția și tehnicile de stil de viață, pe care pasionații de longevitate le monitorizează tot mai des moment cu moment folosind dispozitive precum ceasuri de fitness și inele inteligente.

Iată cele trei lucruri cele mai importante pe care le poți face acum pentru îmbătrânire sănătoasă:

"Mișcarea este cel mai important lucru"

"Aș spune că mișcarea este cel mai important lucru", a declarat dr. Andrea Maier, o cercetătoare de frunte în domeniul îmbătrânirii sănătoase și a suplimentelor la Universitatea Națională din Singapore, în cadrul conferinței. "Activitatea fizică este pur și simplu extraordinar de benefică pentru viața ta."

Ia de exemplu un studiu recent, publicat marți în British Journal of Sports Medicine. Cercetătorii au urmărit peste 72.000 de adulți cu dispozitive de monitorizare a fitness-ului și au descoperit că orice activitate fizică care depășește 2.200 de pași pe zi este asociată cu mai puține decese și probleme cardiovasculare (cu toate că atingerea a 9.000 de pași, dacă este posibil, este chiar mai bună).

Dar este, de asemenea, important, pe măsură ce îmbătrânim, să ne prioritizăm menținerea și îmbunătățirea rezistenței.

Antrenamentul regulat de rezistență - lucrul cu mușchii noștri - poate îmbunătăți masa osoasă, reducând riscul de accidentări și contracarând efectele periculoase ale pierderii musculare legate de vârstă. Cea mai eficientă formă de antrenament de forță este de obicei realizată cu greutăți în sala de sport, dar poți lucra și cu exerciții folosind greutatea corpului sau încercând benzi de rezistență.

Toate aceste exerciții declanșează o serie de reacții chimice diferite în organism, ajutând la funcționarea celulelor și îmbunătățind metabolismul, printre alte procese importante. Așadar, gândește-te să faci câteva genuflexiuni sau fandări cel puțin de câteva ori pe săptămână, precum și să tragi și să presezi niște greutăți, scrie Business Insider.

Tratează alimentația ca pe o prescripție

Cealaltă componentă esențială a longevității în stilul nostru de viață este dieta noastră. Consumul de porții potrivite de alimente sănătoase, zi după zi, are un impact crucial asupra duratei noastre de viață.

Oamenii care trăiesc cel mai mult în lume tind să prioritizeze fasolea și alte legume, cereale integrale precum quinoa sau ovăz, precum și fructele și legumele. Toate aceste plante conțin compuși naturali care ajută corpul nostru să funcționeze bine și la vârste înaintate.

Asigurarea unui somn suficient și de înaltă calitate în mod regulat este crucială

Asigurarea unui somn suficient și de înaltă calitate în mod regulat este, de asemenea, crucială pentru longevitatea noastră. Studiile sugerează că capacitatea de a adormi și a rămâne adormit timp de aproximativ șapte sau opt ore pe noapte, și apoi de a te trezi simțindu-te odihnit, este esențială. (Dar cercetările recente sugerează, de asemenea, că menținerea unui program de somn constant ar putea fi chiar mai importantă decât numărul de ore petrecute în pat.)

În timpul somnului creierul este spălat în fluide care elimină toxinele, sistemul nostru imunitar lucrează pentru a repara organismul de la uzura zilnică, iar mușchii și țesuturile noastre au ocazia să se relaxeze și să elibereze hormoni benefici.

Mulți cercetători în domeniul longevității își monitorizează propriile modele de somn folosind dispozitive precum un ceas inteligent sau un inel, astfel încât să știe când au nevoie să încetinească și să obțină puțin mai mult odihnă.

Șase obiceiuri pentru o viață lungă de la un bărbat de 110 ani care conduce mașina zilnic și nu a avut niciodată dureri de spate. „Nu a fost niciodată nevoit să slăbească”
Șase obiceiuri pentru o viață lungă de la un bărbat de 110 ani care conduce mașina zilnic și nu a avut niciodată dureri de spate. „Nu a fost niciodată nevoit să slăbească”
Un bărbat în vârstă de 110 ani spune că nu a avut niciodată dureri de spate și că încă își conduce mașina în fiecare zi. Vincent Dransfield locuiește singur. De asemenea, nu a...
Descoperirea ce schimbă totul despre bătrânețe: Oamenii de știință au mutat vârsta, după un fapt genial
Descoperirea ce schimbă totul despre bătrânețe: Oamenii de știință au mutat vârsta, după un fapt genial
O echipă de experți condusă de Universitatea Humboldt din Berlin și Universitatea Stanford din Statele Unite, care a efectuat un studiu publicat în revista Psychology and Aging, a făcut o...
#suplimente, #obiceiuri zilnice, #longevitate , #stiri sanatate