Cele 6 suplimente pe care un medic le ia zilnic pentru a crește longevitatea

Duminica, 03 Martie 2024, ora 23:09
5613 citiri
Cele 6 suplimente pe care un medic le ia zilnic pentru a crește longevitatea
Medicul ia zilnic 6 suplimente FOTO Pixabay

Un medic specialist în medicina personalizată a împărtășit cele șase suplimente pe care le ia zilnic în speranța că o vor ajuta să trăiască mai mult.

În general, experții sunt de acord că este cel mai bine să obții nutrienții din alimentele pe care le consumi și încă se mai discută dacă luarea de suplimente atunci când nu ai o deficiență ajută cu adevărat sănătatea. Cu toate acestea, multe persoane interesate de longevitate iau suplimente, sperând că le vor oferi un avantaj.

Dr. Florence Comite, endocrinolog și fondatoare a Comite Center for Precision Medicine & Health din New York, ia zilnic suplimente în încercarea de a-și extinde perioada de viață sănătoasă.

Iată ce trebuie să știți despre șase dintre suplimentele pe care le ia în fiecare zi.

Vitamina D

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, ceea ce este important pentru menținerea oaselor puternice și reducerea inflamației. Nivele scăzute de vitamina D au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi depresia și un risc mai mare de dezvoltare a cancerului.

Comite a menționat că mulți dintre pacienții ei au niveluri foarte scăzute de vitamina D, la fel ca 35% dintre adulții din SUA care au deficiențe, conform Cleveland Clinic.

Ea o ia alături de alimente solubile în grăsimi, cum ar fi somonul sau ouăle, pentru a ajuta organismul să o absoarbă.

Aspirina

Comite ia aspirină deoarece aceasta este asociată cu un risc mai mic de cancer colorectal și o reducere a inflamației în corp.

Totuși, merită menționat că Asociația Americană a Inimii nu recomandă persoanelor să ia aspirină zilnic decât dacă au avut un accident vascular cerebral sau un atac de cord, deoarece aspirina subțiază sângele și poate crește riscul de sângerare la nivelul stomacului.

Vitamine B metilate

Există opt vitamine B, iar toate au roluri esențiale în metabolism. Deficiențele de vitamina B pot duce la simptome precum anemie și un ritm cardiac neregulat, precum și la deteriorarea cognitivă și un risc crescut de depresie.

Comite are o problemă care face ca organismul să nu metabolizeze bine vitaminele B, așa că ia vitamine metilate, care sunt mai ușor de absorbit.

DHEA

Comite ia Dehidroepiandrosteronă (DHEA) pentru libido și sănătatea oaselor.

Corpul produce natural DHEA, dar cantitatea scade odată cu înaintarea în vârstă, iar niveluri scăzute ale hormonului au fost asociate cu osteoporoza, bolile de inimă, pierderea memoriei și cancerul de sân, conform Mount Sinai. Prin urmare, unii cercetători consideră că menținerea nivelurilor de DHEA ar putea avea un efect antiîmbătrânire.

Cu toate acestea, dovezi leagă nivelurile scăzute de DHEA de aceste probleme, dar nu demonstrează că le cauzează. De asemenea, DHEA are efecte secundare, inclusiv scăderea nivelurilor de colesterol bun, scrie Business Insider.

Pudră proteică

Comite acordă prioritate proteinelor în dieta ei deoarece "este crucială pentru menținerea masei musculare, iar mușchii ajută la metabolizarea eficientă a zahărului."

Masa musculară scade odată cu înaintarea în vârstă, iar cercetările au legat acest aspect de afecțiuni cronice precum diabetul de tip 2 și un risc crescut de boală cardiacă.

Pentru a combate acest fenomen, Comite face antrenament de rezistență cu greutăți de două ori pe săptămână și consumă un gram de proteină pentru fiecare kilogram al greutății sale corporale pentru a-și menține masa musculară.

Ea începe fiecare masă cu o sursă de proteină, cum ar fi nuci, brânză de vaci și iaurt, și adaugă pudră proteică la smoothie-ul ei de dimineață în fiecare zi.

Ciocolata neagră

Comite consideră ciocolata neagră ca pe un supliment datorită antioxidanților pe care îi conține, care au fost asociați cu niveluri mai scăzute de colesterol și tensiune arterială, un risc redus de boală cardiacă și reducerea inflamației, asociată cu cancerul și bolile cronice.

Comite recomandă ciocolata neagră cu un conținut de cacao de 70 până la 90%, deoarece are mult mai puțin zahăr decât ciocolata cu lapte sau albă.

Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
#suplimente, #medic, #zilnic, #proteine, #aspirina , #stiri sanatate