Suplimentele alimentare sunt doar o schemă de făcut bani, dezvăluie un cercetător emerit. "99% n-au niciun efect asupra sănătății"

Marti, 30 Mai 2023, ora 00:17
4878 citiri
Suplimentele alimentare sunt doar o schemă de făcut bani, dezvăluie un cercetător emerit. "99% n-au niciun efect asupra sănătății"
Angajat manipulând marfa într-o fabrică de medicamente FOTO Hepta

Suplimentele nu au niciun beneficiu pentru sănătate și reprezintă pur și simplu o schemă de făcut bani, susține un eminent cercetător, îndemnând oamenii să cumpere "alimente reale" și să adopte o dietă în mare parte bazată pe plante, în schimb.

Un eminent cercetător susține că suplimentele la modă nu au niciun beneficiu pentru sănătate și reprezintă pur și simplu o schemă de făcut bani.

Profesorul Tim Spector, un expert în epidemiologie genetică, a declarat că ar trebui să cumpărăm "alimente reale" în schimb și să adoptăm o dietă în mare parte bazată pe plante, cu cât mai puține alimente ultra procesate, sau deloc.

Autorul cărții "Hrana pentru viață: Noua știință a unei alimentații sănătoase" a afirmat că suplimentele îi fac pe cei care le cumpără să pară "naivi total".

În cadrul Festivalului literar Hay din Țara Galilor, el a declarat: "Aceste suplimente sunt impulsionate de aceleași companii... vor deveni noile companii gigant în domeniul alimentar.'Bugetele lor sunt uriașe. Nu sunt acei mici producători artizanali din spatele unei cabane din Somerset care creează un superb supliment organic.'Toate sunt produse în fabrici uriașe din China și nu ai niciun control asupra a ceea ce conțin – și 99% dintre ele s-a demonstrat că nu au niciun efect.

'Așa că suntem total naivi plătind atâția bani pentru suplimente când ar trebui să-i cheltuim pe alimente reale.'

El a menționat că singurul supliment care aduce vreun beneficiu este vitamina B12 pentru vegani care nu consumă suficiente alimente bogate în fier pe cât ar trebui, scrie Dailymail.co.uk.

Profesorul Spector, în vârstă de 64 de ani, a afirmat că recunoaște că este 'imposibil să eliminăm complet toate alimentele nesănătoase', dar a spus că oamenii trebuie educați în privința identificării acestora.

'Am putea crește în mod semnificativ speranța de viață a persoanelor sărace și perioada de viață sănătoasă', a spus el.

'Regatul Unit este oficial țara cea mai bolnavă din Europa.'

Cercetătorul, care susține de mult timp conceptul de "nutriție personalizată" și este cofondatorul Zoe, un program de nutriție personalizată, adoptă o dietă bazată pe plante, consumă multe alimente fermentate, practică postul intermitent și a renunțat la ciocolata cu lapte.

Cu toate acestea, el a recunoscut că este "dependent" de nuci și chipsuri, pe care le înlocuiește cu "un bol mic de arahide sau nuci de caju de înaltă calitate".

Profesorul Spector a afirmat, de asemenea, că trecerea la o dietă bazată pe plante va fi benefică și pentru planetă, susținând că renunțarea la carne are un impact mai mare decât renunțarea la conducerea mașinii sau la zborurile în vacanțele în străinătate.

El a spus: "Cel mai important lucru pe care îl putem face cu toții dacă ne pasă de schimbările climatice este să reducem consumul de carne și produse lactate, în special de vită, miel și lapte."[Asta este] mult mai important decât să nu călătorim în Spania în vacanțe sau să nu folosim mașina la fel de mult.

"S-a dovedit că dietele prietenoase cu mediul înconjurător sunt benefice pentru sănătatea noastră și invers. Nu trebuie să renunțăm complet la ele."

Când a fost întrebat despre impactul laptelui asupra sănătății noastre, el a adăugat: "Consumăm mult mai puțin lapte decât în anii '70... dovezile indică faptul că noi, ca adulți, nu obținem beneficii din consumul de lapte. Și există unele dovezi că consumul excesiv de lapte poate provoca probleme de pubertate timpurie la copii".

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#suplimente alimentare, #beneficii, #sanatate, #schema facut bani, #exceptii, #vitamine, #Cercetatori , #stiri sanatate