Reacții furioase după ce un lanț de magazine a anunțat schimbări: "Voi fi nevoit să stau la coadă pentru o casă de marcat specială care acceptă bancnote și monede"

Sambata, 11 Noiembrie 2023, ora 13:51
15886 citiri
Reacții furioase după ce un lanț de magazine a anunțat schimbări: "Voi fi nevoit să stau la coadă pentru o casă de marcat specială care acceptă bancnote și monede"
Persoană care plătește cu telefonul FOTO Unsplash

Un lanț de magazine a anunțat că plănuiește să convertească numeroase case de marcat self-scan în exclusivitate pentru plăți cu cardul, o nouă lovitură pentru cumpărătorii care se bazează pe bani lichizi.

Gigantul supermarket britanic Morrisons consideră că tot mai mulți clienți nu mai doresc să plătească cu monede și bancnote, de la începutul pandemiei de COVID-19.

Dar unii clienți sunt foarte nemulțumiți de această decizie, observată pentru prima dată de jurnaliștii de la Sun la magazinul din Caterham.

Jack Catten, un client obișnuit la Morrisons, în vârstă de 68 de ani, s-a declarat nemulțumit de decizie: "Sunt furios. Nu am un card de debit și depind de banii lichizi din pensie pentru a cumpăra lucruri de bază precum alimente și medicamente."

"Acum voi fi nevoit să stau la coadă pentru o casă de marcat specială care acceptă bancnote și monede."

"Nu înțeleg de ce Morrisons tratează clienții săi cu un astfel de dispreț. Suntem toți clienți plătitori - fie că plătim cu bani lichizi sau cu cardul."

"Cumpărăturile mele săptămânale vor fi afectate și știu că mulți alții se simt la fel ca mine."

"Pare că Morrisons nu mai vrea banii noștri."

Criticii susțin că această decizie care se implementează la nivel național în magazine va pune mulți cumpărători care încă se bazează pe bani lichizi în situația de a se chinui pentru a plăti.

"Adesea există cozi pentru cei care pot plăti doar cu bani lichizi și uneori toate aceste puncte sunt defecte.

Guvernul pretinde că protejează cash-ul, dar nu face nimic pentru a împiedica giganții supermarketurilor să facă cash-ul impracticabil de utilizat.

Morrisons le spune clienților mai în vârstă: du-te dracului dacă insiști să plătești cu bani lichizi, nu ești binevenit aici."

Marc Gander de la Consumer Action Group a adăugat: "Unii oameni încă nu sunt pregătiți pentru acest gen de lucruri și Morrisons nu a înțeles asta.

Desigur, oamenii care vor sfârși prin a sta la cozi mai mult timp la case de marcat cu cash mai puține vor fi cei mai în vârstă și mai vulnerabili."

Grupul pentru consumatori Which? a avertizat anterior cu privire la clienți care rămân neputincioși în a plăti pentru lucruri de bază precum medicamente și alimente, pe măsură ce tot mai multe magazine nu mai acceptă numerar.

În 2022, jurnaliștii de la Sun au relatat că unele dintre cele mai mari lanțuri din Marea Britanie au renunțat la plata cu numerar.

Jenny Ross, editorul financiar al Which?, a adăugat: "În timp ce mulți cumpărători preferă comoditatea plăților cu cardul și digital la supermarket, cash-ul rămâne vital pentru milioane de oameni din Regatul Unit.

Morrisons trebuie să se asigure că cash-ul rămâne o opțiune de plată pentru cei care depind de el."

Un purtător de cuvânt al Morrisons a declarat pentru The Sun: "Toate magazinele noastre vor continua să ofere o combinație de opțiuni de plată cu cardul și cu bani lichizi, așa că dacă un client dorește să plătească cu bani lichizi, va putea să o facă.

În urma pandemiei, am observat că tot mai mulți dintre clienții noștri aleg să plătească cu cardul, atât la casele de marcat servite de colegii noștri, cât și la casele de marcat self-service, și, prin urmare, această schimbare este despre asigurarea unui număr corect și a unei mixturi de puncte de plată cu cardul și cu bani lichizi în magazinele noastre.

Ca rezultat, în unele dintre magazinele noastre, vom converti, de asemenea, un număr de puncte de plată actuale doar pentru carduri."

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#supermarketuri, #plata card, #plata cash, #clienti, #case marcat , #Marea Britanie