Ce se intâmplă cu Superliga, liga bogaților din fotbalul european. Anunțul de ultimă oră

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 09:50
2182 citiri
Ce se intâmplă cu Superliga, liga bogaților din fotbalul european. Anunțul de ultimă oră
PSG. Foto: Facebook / PSG

"Super Liga nu este fotbal", a afirmat, joi, preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, în cursul unei întâlniri la Buenos Aires cu un grup restrâns de ziarişti din ţara sud-americană şi reprezentanţi ai presei internaţionale, informează agenţia EFE.

Liderul sloven, cel mai înalt reprezentant al fotbalului european, se află în vizită în Argentina, unde, printre alte întâlniri, a avut reuniuni cu preşedintele Asociaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, şi cu antrenorul echipei River Plate, Marcelo Gallardo.

Ceferin a participat la o discuţie-colocviu cu jurnalişti din Argentina, împreună cu preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Domínguez.

"Suntem aici pentru a vorbi de fotbal şi Super Liga nu este fotbal", a spus Ceferin, întrebat despre proiectul controversat al competiţiei europene iniţiat de Real Madrid, Barcelona şi Juventus.

După cum a explicat, Super Liga i-a trimis "o scrisoare", dar a afirmat că încă nu a citit-o şi o va face când se va întoarce în Europa.

"Sunt sigur că vor să avanseze", a spus liderul UEFA.

Miercuri, germanul Bernd Reichart, un responsabil din media şi sport şi până de curând preşedinte al Grupului RTL Deutschland, a fost numit director general al Super Ligii de către compania responsabilă la crearea acestei competiţii, A22 Sports Management.

Justiţia europeană urmează să se pronunţe, în 2023, asupra existenţei sau nu a unui posibil monopol al UEFA, ceea ce ar duce la crearea definitivă a Super Ligii.

Această competiţie lucrativă lansată de douăsprezece mari cluburi europene a fost dezvăluită ''en fanfare'' în aprilie 2021. Dar, confruntat cu furia suporterilor, reacţia forurilor fotbalistice şi a politicienilor, proiectul s-a destrămat în 48 de ore.

Nouă dintre cele 12 cluburi fondatoare s-au retras, dar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino şi-au menţinut angajamentul luat în Super Ligă.

În lua iulie, un litigiu care prezumează un abuz de poziţie dominantă din partea UEFA, a ajuns în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din Luxemburg.

A22 Sports Management este o parte interesată în acest caz potenţial exploziv pentru echilibrul fotbalului european. Avocatul general al CJUE urmează să emită un aviz consultativ pe 15 decembrie, înainte de o decizie definitivă în 2023.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Farul o umilește pe CFR Cluj și îi pune titlul pe tavă FCSB-ului. Echipa lui Becali poate deveni campioană în această etapă
Farul o umilește pe CFR Cluj și îi pune titlul pe tavă FCSB-ului. Echipa lui Becali poate deveni campioană în această etapă
Formaţia Farul Constanţa a învins, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa CFR Cluj, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Superligii. Învingătorii au marcat...
Gestul cu degetul care a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO
Gestul cu degetul care a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO
Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, miercuri seara, în deplasare,...
#Superliga, #ceferin, #UEFA, #Real Madrid , #stiri Real Madrid