Descoperire extraordinară a astronomilor: A doua super Lună, de trei ori mai mare decât Pământul VIDEO

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 02:17 6104 citiri
Super Lună descoperită de astronomii din SUA FOTO: Columbia News

Astronomii de la Universitatea Columbia din Statele Unite au anunțat că au făcut o descoperire impresionantă: o super Lună care orbitează în jurul planetei Kepler 1708b, o lume aflată la 5.500 de ani-lumină de Pământ, în direcția constelațiilor Cygnus și Lyra.

Aceasta este a doua exolună descoperită vreodată dincolo de Sistemul nostru Solar, iar descoperirea a fost anunțată de astronomul David Kipping de la Laboratorul Cool Worlds de la Universitatea Columbia. Studiul a fost publicat în revista Nature Astronomy, potrivit Columbia News.

Dacă este confirmată exoluna, observarea ar putea însemna că aceste corpuri sunt la fel de comune în univers ca exoplanetele și că ele sunt o caracteristică a sistemelor planetare.

Dar confirmarea ar putea lua o perioadă lungă de timp. Prima descoperire a unei exoluni, în urmă cu patru ani încă așteaptă să fie confirmată, iar verificarea acestei ultime descoperiri ar putea dura câtăva vreme.

Echipa de astronomi a detectat uriașa exolună orbitând în jurul planetei Kepler 1708b, care se găsește la 5.500 de ani-lumină de planeta noastră. Acest nou candidat este cu aproximaitv o treime mai mic decât Luna lui Neptun, dar de aproape trei ori mai mare decât mărimea Pământului.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

Super Luna descoperită are un diametru de aproximtiv 33.000 de kilometri, comparativ cu Pământul care are unul de 12.742 kilometri, iar Luna, satelitul planetei noastre, de 3.474 kilometri.

Exolunile fascinează astronomii din aceleași motive ca și exoplanetele, deoarece ele au potențiaulul de a dezvălui cum și de unde a apărut viața în univers. În prezentul studiu, cercetătorii au analizat un grup de planete gigantice gazoase, detectate de Kepler, sonda spațială a NASA.

China anunță o descoperire epocală pe Lună. Nici NASA nu a reușit așa ceva VIDEO

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News