Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

SUA anunță un summit global care urmărește să pună capăt oficial epidemiei de COVID-19

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 17:24
2187 citiri
SUA anunță un summit global care urmărește să pună capăt oficial epidemiei de COVID-19
Summitul va fi moderat de către Statele Unite FOTO Facebook / Joe Biden

Statele Unite au anunțat că organizează un nou summit global care urmărește să pună capăt pandemiei de COVID-19 și să pregătească statele în vederea viitoarelor ameninţări sanitare, arată Le Figaro.

”Summitul va dubla eforturile noastre colective de a pune capăt fazei acute a epidemiei de Covid-19 şi de a ne pregăti în vederea viitoarelor ameninţări legate de sănătate”, au precizat aceste ţări într-o declaraţie comună emisă de Washington.

Va fi al doilea summit global privind pandemia de coronavirus, care a ucis peste şase milioane de oameni în întreaga lume şi a perturbat economia globală, din decembrie 2019. Preşedintele american Joe Biden a susţinut un summit similar pe 22 septembrie 2021, unde a pledat pentru campanii mai ample de vaccinare în întreaga lume.

În prezent, deşi rata mortalităţii cauzate de COVID-19 a scăzut semnificativ la nivel mondial, răspândirea virusului, în special varianta Omicron, împiedică mai multe ţări să ridice restricţiile, începând cu statul chinez, unde milioane de oameni sunt supuşi izolării.

Menţinerea sentimentului de urgenţă în faţa pandemiei

Guvernul SUA şi ţările participante la summit vor să menţină, de asemenea, sentimentul de urgenţă în faţa epidemiei.

”Înainte de summitul din 12 mai, facem apel la liderii mondiali, membrii societăţii civile, organizaţiile neguvernamentale şi sectorul privat să îşi asume noi angajamente şi să furnizeze soluţii în scopul imunizării populaţiei, salvării de vieţi în acest moment şi în scopul construirii unei securităţi mai bune a sănătăţii în întreaga lume”, se adaugă în comunicatul de presă comun.

”Apariţia şi răspândirea de noi variante, cum ar fi Omicron, a întărit nevoia unei strategii de control menite să ţină sub control coronavirusul”, se mai precizează în comunicat.

Varianta Omicron este mai puţin periculoasă, însă mai contagioasă, iar ţările din spatele acestui summit consideră că este esenţial să se ia toate măsurile cu scopul de a preveni noi catastrofe sanitare să ia lumea prin surprindere.

”Ştim că trebuie să ne pregătim acum să construim, să stabilizăm şi să finanţăm capacitatea globală de care avem nevoie, nu doar în faţa variantelor de COVID-19, ci şi în faţa altor crize sanitare”, se mai subliniază în comunicatul citat.

Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul ar putea să nu poată să distrugă Hamas, în ciuda a cinci luni de lupte intense în Gaza, au recunoscut oficialii serviciilor de informații. Principalul obiectiv al invaziei din...
Președintele SUA Joe Biden promite o vizită la Baltimore: ”Intenţia mea este ca guvernul federal să plătească întregul cost al reconstrucţiei podului”
Președintele SUA Joe Biden promite o vizită la Baltimore: ”Intenţia mea este ca guvernul federal să plătească întregul cost al reconstrucţiei podului”
Preşedintele Joe Biden a promis că va vizita Baltimore ”cât mai curând posibil” şi a cerut echipei sale să "mişte cerul şi pământul" pentru a "reconstrui podul cât mai curând...
#summit coronavirus, #Joe Biden, #coronavirus in lume, #pandemie coronavirus, #vaccinare covid , #SUA