Sulfina Barbu: USL nu va mai exista dupa 9 decembrie

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 11:18
2322 citiri
Sulfina Barbu: USL nu va mai exista dupa 9 decembrie

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu se arata "convinsa" ca USL "nu va mai exista" dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru ca nu va obtine 50 la suta plus unu la urne.

Sulfina Barbu spune, la RFI Romania, ca este "convinsa ca, dupa data de 9 decembrie, acest cartel anti-justitie nu va mai exista, acest USL. Din acel moment, neatingandu-si obiectivul de a obtine 50 la suta plus unu - pentru ca asa arata si analizele si este firesc ca atunci cand esti la guvernare sa vii cu solutii, daca nu vii cu solutii, este firesc ca cetatenii sa te sanctioneze la vot -, fiecare din cele patru partide din interiorul USL-ului se va simti liber de contract si atunci cred ca discutiile politice se vor modifica radical".

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la B1 TV, ca nu crede ca presedintele Traian Basescu s-a schimbat, astfel incat sa fie posibila o coabitare cu acesta.

"Intre presedintele Basescu si mine este o incompatibilitate personala fundamentala. Antipatia personala este importanta intre doi oameni politici si de aceea trebuie sa facem niste reguli mai clare, domnul Basescu si cu mine nu ne putem impaca in niciun fel", a spus prim-ministrul.

Sulfina Barbu a comentat ca Ponta face declaratii contradictorii.

"Din pacate, premierul merge pe simpatii si antipatii si nu pe colaborare institutionala. Cred ca Victor Ponta si-a inteles lectia din esecul referendumului, dar are o mare problema in a colabora cu presedintele, nu este lasat de partenerii Crin Antonescu si Dan Voiculescu.

Are declaratii contradictorii, ba spune ca doreste coabitare, ba spune ca are o antipatie puternica fata de presedinte si nu poate sa coabiteze", sustine liderul democrat-liberal.

Sulfina Barbu crede ca "USL-ul cauta samanta de scandal, doresc cu orice pret sa demonstreze ca nu pot sa colaboreze cu presedintele, nu prea au motive, dar asta a inteles USL-ul ca trebuie sa faca, sa fie intr-un razboi permanent cu presedintele Romaniei, pentru a explica in continuare de ce au generat referendumul".

Citeste mai multe despre Sulfina Barbu: USL nu va mai exista dupa 9 decembrie. Partidele din Uniune vor fi libere de contract, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Sulfina Barbu declaratii USL, #Sulfina Barbu alegeri parlamentare, #Sulfina Barbu alegeri USL, #Sulfina Barbu declaratii Victor Ponta, #Victor Ponta coabitare Traian Basescu , #PDL
Comentarii