Sulfina Barbu: Suntem copii sa credem ca am fugit cu urnele? Alegerile, pas cu pas

Luni, 25 Martie 2013, ora 17:45
3226 citiri
Sulfina Barbu: Suntem copii sa credem ca am fugit cu urnele? Alegerile, pas cu pas

Fostul ministru al Muncii Sulfina Barbu, membru in comisia de organizare a alegerilor din PDL, a criticat tabara Elenei Udrea pentru faptul ca au acuzat fraudarea alegerilor interne pentru presedintia partidului, spunand ca totul a fost perfect in regula, si a explicat pas cu pas cum s-au desfasurat acestea din punct de vedere tehnic.

"Categoric nu, suntem copii sa credem toate lucrurile care se afirma?", a raspuns Barbu pentru Ziare.com, intrebata daca s-a plecat cu urnele, cum acuza Elena Udrea.

Barbu a tinut sa explice pas cu pas desfasurarea procesului de votare, pentru a ridica orice dubii in privinta corectitudinii alegerilor, despre care a spus ca au fost absolut corecte si ca este exclusa orice frauda.

"In primul rand, urnele, care au fost in numar de 6 - 2 pentru presedintele partidului, 2 pentru o comisie si 2 pentru presedintele celei de-a doua comisii la fiecare secretariat tehnic, unde s-a inmanat buletinul de vot pe baza unui act de identitate. La fiecare secretariat au fost 6 urne din lemn, foarte grele. Cum s-a terminat procesul de votare, urnele au fost sigilate de secretariatul tehnic, de catre trei reprezentanti, cate unul de la fiecare motiune.

Au fost 12 secretariate tehnice pe fiecare baterie de cabine de vot. 12 ori 3 la fiecare secretariat si impartiti egal de fiecare motiune. S-au sigilat urnele, l-au chemat pe presedintele comisiei de numarare, domnul Toader, el a semnat urnele si s-au sigilat, apoi au fost transportate la etajul 2, la zona de numarare a voturilor, de catre oamenii din secretariatele tehnice, cu oameni de la fiecare motiune.

Au fost aduse toate in prezenta celor 144 de oameni, cate 48 de la fiecare motiune, care au fost implicati in procesul de numarare. S-au desigilat urnele si a inceput procesul de numarare. Au fost acolo observatori acceptati din partea fiecarei motiuni - domnul Cristi Petrescu de la motiunea doamnei Udrea, doamna Marilena Constantinescu din partea doamnei Macovei si domnul Sorin Moldovan din partea domnului Vasile Blaga.

Cand un secretariat tehnic a anuntat ca a terminat numaratoarea, un membru al comisiei de organizare plus un observator de la fiecare motiune s-a deplasat la masa si a numarat buletinele, sa vada daca ce s-a constatat in procesul verbal e in conformitate cu realitatea. Numai dupa ce s-a verificat, s-a semnat procesul verbal", a mai explicat Barbu.

Ea spune ca procesele verbale nu au fost semnate pana cand nu au fost contestate de toata lumea.

"Au fost secretariate tehnice la care domnul Cristian Petrescu de la motiunea doamnei Udrea si domnul deputat Negrut, tot de la aceeasi motiune, au verificat personal 5, respectiv 4 secretariate tehnice si la unele au cerut renumarare, ceea ce s-a acceptat. De aia s-a anuntat ca a fost o contestatie - nu a fost una scrisa, ci s-a spus sa se renumere. Niciunul nu a semnat aceste procese in lipsa acestei verificari. Va garantez - procesul a fost perfect legal!.

(...) Daca au fost 150 pe lista si nu au venit 5 persoane, buletinele de vot au fost anulate. E exclus sa fi fost alte buletine de vot. Exclus sa voteze oameni care nu au fost pe liste! Au fost si doi colegi care nu au avut actele de identitate, unul primar din Vaslui, au fost trimisi sa aduca niste copii ale actelor de identitate", a precizat Barbu.

Tabara Elenei Udrea, care a pierdut sambata alegerile pentru sefia PDL in fata lui Vasile Blaga, contesta rezultatele alegerilor, considerand ca au fost fraudate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sulfina Barbu alegeri PDL, #Sulfina Barbu urne vot PDL , #PDL