Ucraina urmează să primească tancuri de fabricație sovietică. Motivul pentru care SUA au ales această soluție

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 11:05
9486 citiri
Ucraina urmează să primească tancuri de fabricație sovietică. Motivul pentru care SUA au ales această soluție
Un tanc sovietic KV-1 are comenzi pe care militarii ucraineni le-ar înțelege foarte ușor. FOTO: Facebook / The Tank Museum

Ucraina ar putea primi tancuri de fabricație sovietică pentru a-și consolida defensiva în fața invaziei trupelor lui Vladimir Putin, aflate deja în a 38-a zi de război. Informația a fost dezvăluită de un oficial american citat de NY Times și Reuters.

Soluția găsită de Pentagon de a livra tancuri de fabricație sovietică este justificată de faptul că pe acestea soldații ucraineni n-ar avea niciun impediment să le folosească. Tancurile sovietice au sisteme, comenzi și echipamente cu care soldații lui Zelenski sunt familiarizați.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Decizia SUA de a acționa ca intermediar pentru a ajuta la transferul tancurilor de fabricație sovietică vine ca răspuns la o solicitare a președintelui Volodimir Zelenski al Ucrainei, a spus oficialul. Este pentru prima dată în război când Statele Unite au ajutat la transferul tancurilor, scrie NY Times.

Oficialul a spus că transferurile vor începe în curând, dar a refuzat să spună câte tancuri vor fi trimise sau din ce țări vor veni.

Ele vor permite Ucrainei să efectueze lovituri de artilerie cu rază lungă de acțiune asupra țintelor rusești din Donbas, a spus oficialul, care a vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească public.

Zelenski: „Daţi-mi ceva cu care să îmi apăr ţara!”

Întrebat dacă crede că preşedintele Biden vrea ca Ucraina să câştige sau dacă administraţia sa nutreşte „teama” de ceea ce va fi reacţia lui Putin dacă va pierde, Zelenski a afirmat:

„Am încredere că preşedintele Biden, ca orice cetăţean american adevărat, crede şi vrea ca adevărul să câştige (...) Iar adevărul este de partea Ucrainei. Cred că vrea ca valorile care fac ca naţiunile noastre să fie mai apropiate să câştige”.

„Daţi-ne doar rachete, daţi-ne avioane, nu ne puteţi da F-18 sau F-19 sau orice aveţi, daţi-ne avioane sovietice vechi (...) Daţi-mi ceva cu care să îmi apăr ţara”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
#SUA, #tancuri rusesti, #razboi Ucraina, #Joe Biden, #Volodimir Zelenski , #Razboi Ucraina