Trump pregătește o revenire în forță. Întâlniri secrete cu cei mai importanți susținători

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 06:11 2999 citiri
Donald Trump, fost președinte al SUA FOTO Hepta

Donald Trump i-a convocat discret pe unii dintre cei mai bogați și cei mai importanți susținători ai săi pentru cine intime în ultimele săptămâni, unde grupurile au vorbit despre planurile electorale ale fostului președinte pentru 2024 și unde au dezbătut când ar trebui să oficializeze anunțul revenirii sale.

Adunările au avut loc în Houston, Nashville și în Las Vegas, unde miliardarul și vechiul prieten al lui Trump, Phil Ruffin, l-a implorat pe fostul președinte să lanseze în curând o altă cursă pentru Casa Albă. Consensul a fost că Trump ar trebui să candideze din nou – singura întrebare fiind când ar trebui să facă anunțul, majoritatea susținătorilor fiind de acord cu punctul de vedere al lui Ruffin de a face anunțul curând, dar alții spunând că Trump ar fi mai avantajat dacă așteaptă până după alegerile de la jumătatea mandatului.

Dineurile neraportate anterior, care au fost descrise de patru participanți, oferă o fereastră către deliberările lui Trump și arată modul în care acesta a început discret să regrupeze rețeaua politică pe care a cultivat-o la Casa Albă. În timp ce alți potențiali candidați republicani fac pregătiri, ținându-și propriile întâlniri cu donatorii și făcând planuri pentru cursele anului 2024, fostul președinte face pași subtili, dar concreti, pentru a se pregăti pentru următoarea sa campanie, scrie Politico.

Cinele informale, neînregistrate, nu sunt concepute să se concentreze pe cursa din 2024 și, de obicei, se concentrează pe alte probleme - în timpul uneia, senatorul din Carolina de Sud Lindsey Graham a intrat într-o dispută cu starul muzicii country John Rich privind vaccinurile împotriva coronavirusului. Mesele sunt găzduite de Salvați America, conducerea PAC a lui Trump, cu scopul de a informa despre bilanțul de aprobare al fostului președinte la jumătatea mandatului și planurile sale pentru alegerile din toamnă.

Dar conversația gravitează inevitabil spre următoarea cursă prezidențială. În timpul unei cine din iunie la JW Marriott din Nashville, Graham i-a spus lui Trump că va avea sprijinul său din toată inima pentru o altă campanie – dar că dacă ar vrea să candideze din nou, ar trebui să-și clarifice intențiile curând.

Asistenții lui Trump au elaborat liste de invitați cu aproximativ 12 până la 16 persoane pe cină, care au inclus candidați republicani, oficiali aleși și contribuabili majori. Evenimentul de vineri, 8 iulie, de la Trump International Hotel din Las Vegas Strip l-a inclus pe candidatul la funcția de guvernator din Nevada Joe Lombardo și investitorii imobiliari Robert Zarnegin și Roger Norman.

Cinele nu sunt menite să-l convingă pe Trump dacă să candideze, spun consilierii, ci mai degrabă pentru a-i oferi feedback. Acest feedback nu a fost întotdeauna în întregime pozitiv.

În timp ce Trump continuă să susțină afirmația sa nefondată că alegerile din 2020 au fost furate, participanții l-au încurajat cu blândețe să se concentreze mai mult pe politică sau pe ceea ce ar face dacă ar fi ales din nou.

Deliberările au loc în timp ce unii din Partidul Republican au început să pună la îndoială puterea politică a lui Trump, întrebându-se dacă sau cât de mult îl va dauna ancheta Camerei Reprezentanților cu privire la rolul său în revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie. Marți, New York Times a publicat un sondaj care arată că mai mult de jumătate dintre alegătorii republicani își exprimă dorința ca altcineva să fie candidat din partea partidului în 2024. (Trump a răspuns spunând că ziarul efectuează „sondaje false”).

Alți potențiali aspiranți își convoacă propriile summituri ale donatorilor. Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a găzduit recent contribuitori de top și alți republicani de rang înalt în Fort Lauderdale. Senatorul Tom Cotton din Arkansas, între timp, a organizat o întâlnire în iunie la hotelul Hay-Adams din Washington, unde le-a spus donatorilor despre planificarea sa pentru o posibilă campanie în 2024 și le-a transmis că candidatura lui Trump nu îl va descuraja să candideze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News