Twitter va pierde utilizatori și venituri. Compania intră în datorii, pentru că Elon Musk nu își plătește facturile lunare

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 23:01
3311 citiri
Twitter va pierde utilizatori și venituri. Compania intră în datorii, pentru că Elon Musk nu își plătește facturile lunare
Elon Musk, CEO Twitter/ FOTO: foxbusiness.com

Următorii doi ani vor fi un test major pentru Twitter Inc. Compania cumpărată de miliardarul Elon Musk care operează rețeaua socială populară se va confrunta cu o pierdere de utilizatori și, în consecință, cu o scădere a veniturilor.

Iar principala cauză a problemelor Twitter vor fi acțiunile noului său proprietar, Elon Musk, relatează Vocea Amercii, citând o prognoză publicată de compania media Insider Intelligence.

Experții în companii media și rețele sociale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea Twitter de a lupta împotriva dezinformarii după ce Musk a concediat aproximativ jumătate dintre angajați, inclusiv pe cei care au moderat conținutul.

Potrivit Insider Intelligence, cea mai mare pierdere de utilizatori va avea loc în SUA, la 50,5 milioane în 2024, cel mai scăzut nivel din 2014.

Jasmine Enberg, analist șef la Insider Intelligence, a declarat că „utilizatorii vor începe să părăsească această platformă anul viitor, deoarece sunt frustrați de problemele tehnice și de răspândirea conținutului negativ”.

Twitter Inc primește aproximativ 90% din veniturile sale din vânzările de publicitate. În noiembrie, Musk a spus că „scăderea semnificativă a veniturilor” se datorează faptului că grupurile de advocacy au făcut presiuni asupra agenților din publicitate pentru a opri publicitatea pe Twitter.

După cum s-a raportat anterior, majoritatea mărcilor bine-cunoscute din lume au redus la minimum costul publicității pe Twitter sau au abandonat cu totul serviciile rețelelor sociale. Acest lucru s-a întâmplat după ce Musk a concediat masiv angajați din departamentul de publicitate al companiei. După aceea, comunicarea dintre clienții Twitter și biroul companiei s-a deteriorat semnificativ.

Twitter intră în datorii, pentru că Elon Musk nu își plătește facturile lunare

Twitter a încetat să mai plătească chiria pentru unele dintre contractele de închiriere a birourilor sale și nu a plătit numeroși alți furnizori de când Elon Musk a achiziționat compania la sfârșitul lunii octombrie.

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume nu își onorează obligațiile financiare asumate față de cei cu mult mai puține resurse, scrie axios.com.

Twitter avea birouri în întreaga lume înainte ca Musk să o achiziționeze, iar multe dintre ele sunt încă în uz. Dar închiriază spațiul, în loc să îl dețină, iar de când Twitter a fost preluat de Musk, facturile lunare nu au fost plătite.

În unele cazuri, proprietarii au oferit oferte de reziliere a contractului de închiriere prin care Twitter nu ar mai datora întreaga sumă, dar au fost refuzați.

Neplata este atât de răspândită încât unii cred că este o politică de facto sub conducerea lui Musk, așa cum sugerează un raport al New York Times despre modul în care noul proprietar al companiei încearcă să reducă costurile.

Bill Reynolds, un proprietar din Colorado care a închiriat către Twitter aproximativ 40.000 de metri pătrați în Boulder, a declarat pentru Axios: "Dacă nu plătești, nu rămâi. Ei nu plătesc, așa că nu rămân".

O altă sursă care susține că Twitter le datorează sute de mii de dolari notează că există un cost uman în aceste dispute de afaceri. "Ei îmi datorează banii, dar apoi acei dolari ar trebui să ajungă la alte aproape 25 de persoane".

Twitter nu mai are o echipă de comunicare sau alți purtători de cuvânt pe care presa să-i contacteze pentru comentarii.

O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#SUA, #Twitter, #probleme, #pierdere, #utilizatori, #chirii, #Elon Musk , #SUA