Al doilea episod din „Dosarele Twitter”. Elon Musk dezvăluie „listele negre secrete” ale platformei, care i-ar fi vizat pe conservatori

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 22:25
5309 citiri
Al doilea episod din „Dosarele Twitter”. Elon Musk dezvăluie „listele negre secrete” ale platformei, care i-ar fi vizat pe conservatori
Miliardarul Elon Musk/ FOTO: msnbc.com

Elon Musk a condus, joi, 8 decembrie, publicarea „Part Deux” a „Dosarelor Twitter” sau a unor documente interne, inclusiv e-mailuri și alte comunicări oficiale, care arată cum compania ar fi „construit liste negre” ale anumitor utilizatori sau tweet-uri.

„O nouă investigație #TwitterFiles dezvăluie faptul că echipe de angajați ai Twitter construiesc liste negre, împiedică tweet-urile defavorizate să intre în tendințe și limitează în mod activ vizibilitatea unor conturi sau chiar a unor subiecte în tendințe – toate acestea în secret, fără a informa utilizatorii”, a declarat Weiss într-un mesaj, informează Fox News.

„Twitter a avut cândva misiunea de a oferi tuturor puterea de a crea și de a împărtăși idei și informații instantaneu, fără bariere. Pe parcurs, au fost totuși ridicate bariere”, a adăugat ea.

Weiss l-a identificat pentru prima dată pe Dr. Jay Bhattacharya de la Universitatea Stanford, un critic vocal al blocajelor COVID, ca fiind victima unui shadowban. „Twitter l-a plasat în secret pe o listă neagră de tendințe, ceea ce a împiedicat ca tweet-urile sale să fie în trend”, a raportat Weiss.

Viitoarea schimbare pe care Elon Musk o va aduce platformei Twitter va identifica direct dacă conservatorii – sau oricine altcineva – au fost „shadowbanned” și ce pot face utilizatorii pentru a rectifica acest statut, a declarat joi CEO-ul.

Musk a spus că noua schimbare va veni într-o „actualizare de software”, dar nu a precizat când se pot aștepta utilizatorii să intre în funcțiune.

„Twitter lucrează la o actualizare de software care va arăta adevăratul statut al contului, astfel încât să știi clar dacă ai fost shadowbanned, motivul și cum să faci apel”, a scris el la câteva ore după ce a împărtășit cea mai recentă versiune a „Twitter Files”.

Elon Musk a fost acuzat că transformă sediul companiei Twitter într-un „hotel” pentru angajați

BBC a primit fotografii ale spațiului de birouri de pe Twitter care a fost transformat în dormitoare, pe care autoritățile din San Francisco le investighează ca o posibilă încălcare a codului de construcție. Una dintre imagini arată o cameră cu un pat dublu, inclusiv un dulap și papuci. Un fost lucrător a declarat că noul șef al Twitter, Elon Musk, a stat la sediu de când a cumpărat firma.

Luna trecută, acesta a trimis un e-mail tuturor angajaților Twitter în care le spunea că „vor trebui să fie extrem de duri” pentru a reuși. Departamentul de inspecție a clădirilor din San Francisco a confirmat că investighează posibile încălcări în urma unei plângeri.

Musk a declarat că orașul atacă companiile pentru că oferă paturi „angajaților obosiți”. Într-un tweet, acum șters, Musk a postat că va lucra și va dormi în birou „până când org-ul va fi reparat”. BBC a primit, de asemenea, imagini cu canapele de la Twitter folosite ca paturi.

O altă sală de conferințe are un ceas deșteptător și un tablou plasat deasupra unui pat inventat.

„Arată ca o cameră de hotel”, a declarat un fost lucrător. Aceștia au continuat spunând că Musk doarme în mod regulat la sediul Twitter din San Francisco. Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

„Doar o performanță excepțională va constitui o notă de trecere”, a scris el. Scott Wiener, senator al statului California, a declarat miercuri pentru BBC: „Acum îi obligă [pe muncitori] să doarmă la Twitter.

„Este clar că nu-i pasă cu adevărat de oameni. Nu-i pasă de oamenii care lucrează pentru el”. Un oficial al Departamentului de Inspecție a Construcțiilor a declarat pentru CBS News, partenerul american al BBC: „Trebuie să ne asigurăm că clădirea este folosită conform destinației”.

Femeile dau în judecată Twitter, susținând că disponibilizările lui Musk au vizat în mod nedrept personalul feminin

Două femei care și-au pierdut locurile de muncă la Twitter în timpul concedierilor în masă după ce Elon Musk a preluat compania îl dau în judecată, susținând că acesta a vizat în mod disproporționat angajatele pentru reduceri, scrie The Guardian.

Procesul pentru discriminare este ultima dintr-o serie de provocări legale care a lovit compania după ce Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari și a început să facă schimbări rapide și drastice, inclusiv concedierea a aproximativ jumătate din forța de muncă sau a aproximativ 3.700 de angajați. Alte sute au demisionat ulterior.

Noua plângere, depusă miercuri la tribunalul federal din San Francisco, a spus că Twitter a concediat 57% dintre lucrătoarele sale, comparativ cu 47% dintre bărbați.

Procesul acuză compania că a încălcat legile federale și din California care interzic discriminarea sexuală la locul de muncă.

Shannon Liss-Riordan, un avocat al reclamanților, a spus că femeile „au avut ținte pe spate” odată ce Musk a achiziționat compania, indiferent de talentul și contribuțiile lor.

General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
#SUA, #Elon Musk, #dosare, #Twitter, #conservatori, #cenzura , #SUA