Influența Fox New asupra lui Donald Trump. Ce teorii conspiraționiste mai promovează fostul președinte

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 22:26
3088 citiri
Influența Fox New asupra lui Donald Trump. Ce teorii conspiraționiste mai promovează fostul președinte
Donald Trump, fostul președinte al SUA/ FOTO: Captură Youtube

Comisia din Camera Reprezentanţilor care anchetează insurecţia din 6 ianuarie de la Capitoliu a făcut publice mesajele text între Mark Meadows, fostul şef de personal în mandatul lui Donald Trump şi moderatorii postului de dreapta Fox News, arâtând influenţa reţelei de televizune asupra Casei Albe şi faptul că, de multe ori, aceştia erau consilieri neoficiali ai lui Trump, relatează Washington Post.

Patru dintre moderatorii Fox News se aflau mai ales în contact cu Donald Trump, şi anume Sean Hannity şi Jeanine Pirro, care aveau emisiuni în prime time, dar şi Laura Ingraham şi Brian Kilmeade care au făcut schimburi de mesaje-text cu Mark Meadows în cursul incidentelor de la Capitoliu şi ulterior acestora.

Pe 6 ianuarie, Laura Ingraham i-a scris şefului de personal al fostului preşedinte american:„Mark, preşedintele trebuie să iasă să le ceară celor de la Capitoliu să meargă acasă. Asta ne afectează pe toţi. Îşi distruge moştenirea”.

Alte texte publicate de comitet dezvăluie faptul că Hannity a oferit sfaturi Casei Albe şi în perioada premergătoare evenimentelor din 6 ianuarie, ce s-au soldat cu cinci morţi.

Un fost oficial înalt al administraţiei a spus că uneori Trump îi invita să ia parte la discuţii, în cadrul cu întâlnirilor cu personalul Biroului Oval, pe Hannity şi Lou Dobbs – a cărui emisiune Fox Business a fost anulată în februarie.

Alyssa Farah, fost director de comunicaţii la Casa Albă, a spus că cele mai influente patru gazde de la Fox News au fost Dobbs, Hannity, Igraham şi Pirro – în ultimul an al administraţiei Trump, Hannity a avut cea mai mare influenţă. Alţi foşti oficiali de vârf ai administraţiei i-au menţionat şi pe Mark Levin, un alt moderator Fox News, şi pe Maria Bartiromo, o prezentatoare a departamentului „Fox Business”, ca alte două vedete ale televiziunii ce se aflau în contact frecvent cu Casa Albă.

Donald Trump preia teoria conspiraționistă despre „insurecția federală”

Acum fostul președinte american Donald Trump rostogolește o nouă teorie a conspirației în legătură cu asaltul de la Capitoliu, susținând, fără nicio dovadă în sprijin, că acest act sângeros a fost orchestrat de agenți federali.

La un an de la asaltul de la Capitoliu, Donald Trump continuă să deturneze acuzațiile la adresa sa cu teorii ale conspirației. Cea mai recentă teorie promovată de cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite este că invadarea Congresului a fost pusă la cale de agenți din Biroul Federal de Investigații (FBI).

Este o teorie lansată de Darren Beattie, un fost autor de discursuri pentru Trump care a fost concediat de la Casa Albă pentru legături cu adepți ai supremației albilor, apoi reangajat. Potrivit lui Beattie, atacul de la Capitoliu poate fi catalogat drept o „insurecție federală”, iar suporterii pro-Trump au ajuns din întâmplare în mijlocul evenimentelor.

„Felicitări lui Darren Beattie și Revolver News, care au dezvăluit atât de multe știri false din narațiunea falsă despre 6 ianuarie”, a scris Trump într-un comunicat.

Fostul lider de la Casa Albă a contestat totodată activitatea comisiei bipartizane care investighează asaltul de la Capitoliu: „Datorită muncii lui Darren și a altora, americanii nu acceptă încercările Comisiei Nealese de a defăima 75 de milioane (plus!) de americani”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#SUA, #donlad trump, #influenta, #Fox News, #teorii conspirationiste , #SUA