Misterul obiectelor neidentificate ce spionează America. Șeful NORAD nu exclude o origine extraterestră

Luni, 13 Februarie 2023, ora 12:08
6108 citiri
Misterul obiectelor neidentificate ce spionează America. Șeful NORAD nu exclude o origine extraterestră
Balonul chinezesc descoperit planând desupra SUA/ FOTO: wpde.com

Vorbind despre recenta serie de obiecte neidentificate doborâte de avioane de război americane, șeful Comandamentului de Apărare Aerospaţială al SUA (NORAD), generalul Glen VanHerck, a afirmat duminică, 12 februarie, că nu poate exclude în acest moment să fi fost vorba de extratereştri sau vreo altă explicaţie, relatează agenţia Reuters.

Întrebat dacă exclude posibilitatea unei origini extraterestre a celor trei obiecte zburătoare doborâte în tot atâtea zile de aeronavele de luptă ale SUA, generalul VanHerck a răspuns: "Comunitatea de informaţii şi de contrainformaţii să stabilească asta. Eu nu am exclus nimic".

"În acest moment continuăm să analizăm orice ameninţare sau potenţială ameninţare, necunoscută, care se apropie de America de Nord, în încercarea de a o identifica", a precizat el.

VanHerck a făcut aceste comentarii într-un briefing la Pentagon, după ce un avion F-16 al forţelor americane a doborât un obiect zburător octogonal deasupra lacului Huron, la graniţa dintre SUA şi Canada.

Seria de astfel de incidente a urmat doborârii, pe 4 februarie, a unui balon chinez despre care oficiali americani au spus că era folosit la "supraveghere".

Un alt oficial militar american a declarat, sub protecţia anonimatului, că armata nu dispune de dovezi care să sugereze că obiectele în cauză erau de origine extraterestră.

Generalul VanHerck a mai menţionat că armata SUA nu a reuşit deocamdată să stabilească în ce mod erau menţinute în aer ultimele trei obiecte şi nici provenienţa lor.

"Le numim obiecte şi nu baloane dintr-un motiv", a punctat responsabilul militar american.

Reuters mai notează că aceste incidente s-au produs în contextul în care Pentagonul a dat un impuls în ultimii ani demersurilor de investigare a observării, de către armată, de OZN-uri - obiecte zburătoare neidentificate, redenumite în limbajul oficial "fenomene aeriene neidentificate", UAP în engleză.

Efortul guvernului american de a investiga astfel de obiecte neidentificate neobişnuite - fie că au fost observate în spaţiu, pe cer sau chiar sub apă - a dus la acumularea a sute de relatări care sunt încă în curs de analizare, potrivit unor responsabili militari de rang înalt.

Pentagonul susţine totuşi că nu s-au găsit dovezi care să indice că Terra ar fi fost vizitată de forme de viaţă inteligentă extraterestră.

Aviația SUA a doborât, într-un interval de aproape o săptămână, patru „obiecte aeriene” deasupra continentului nord-american. Dacă în cazul primului astfel de „obiect”, Washingtonul a precizat încă din start că a fost un balon de spionaj al Chinei, celelalte trei au fost declarate, oficial, „obiecte zburătoare neidentificate”, adică OZN-uri.

Saga OZN-urilor de deasupra Americii a debutat la începutul lunii februarie când un misterios balon chinezesc a fost descoperit „plutind” deasupra continentului nord-american. Respectivul balon a fost depistat prima oară de americani pe 28 ianuarie, când a survolat Insulele Aleutine, un arhipelag compus din 150 de insule aflate în nordul Pacificului, în vecinătatea Alaskăi. Balonul - identificat prompt drept un balon de observație al Beijingului - a traversat Canada și a reintrat apoi în spațiul aerian american, unde a fost depistat deasupra orașului Billings, statul Montana.

În Montana sunt situate trei silozuri speciale de unde pot fi lansate rachetele nucleare ale Statelor Unite, notează BBC. Incidentul a survenit cu puțin timp înainte de vizita programată în China a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, anulată ulterior. China a recunoscut existența balonului, considerat a fi doar unul „meteorologic”. În schimb, conform imaginilor surprinse de avioane militare americane, balonul chinezesc era dotat cu instrumente de spionaj şi nu destinate meteorologiei, În cele din urmă, aviația americană a doborât balonul, cu o rachetă trasă de un avion „invizibil” F-22, după ce președintele Biden a dat ordinul.

Balonul a căzut la aproximativ 11 kilometri de coasta statului Carolina de Sud, iar rămășițele acestuia s-au dispersat pe o suprafață de 12 kilometri pătrați. SUA a anunțat la scurt timp că a recuperat primele resturi ale balonului și că nu intenționează să le restituie Chinei.

Frenezia doborârii de OZN-uri deasupra SUA

Ultimele trei zile au cunoscut o veritabilă „frenezie” a doborârii de obiecte neidentificate de către aviația americană. Mai exact, avioanele americane americane au interceptat și doborât, în acest interval, trei „obiecte zburătoare”. Am avut, practic, ziua și OZN-ul doborât. Fără ca americanii să mai arate cu degetul spre China, pe post de suspect de serviciu. În toate aceste incidente noi, oficialii americanii s-au abținut să mai arate cu degetul spre China și au adoptat formula clasică de „OZN”-uri.

Pe 10 februarie, Pentagonul a doborât un astfel de OZN deasupra statului Alaska. Purtătorul de cuvânt al armatei americane nu a putut confirma dacă ținta aeriană a fost un balon, ci doar că obiectul avea dimensiunile „unei mașini mici”. „Obiectul” zbura la 12.000 de metri înălțime fără să aibă vreun sistem de control sau propulsie. Peste doar o zi, pe 11 februarie, un alt obiect misterios - mic și cilindric de această dată - a fost doborât deasupra Canadei, de către un F-22 al aviației SUA.

Ordinul de doborâre a venit de la premierul Justin Trudeau. Obiectul misterios va fi recuperat și cercetat de armata canadiană. Piloții militari americani trimiși să examineze obiectul au oferit relatări contradictorii despre ceea ce au văzut, ceea ce reprezintă o parte din motivul pentru care Pentagonul a fost precaut în descrierea obiectului.

Pe 12 februarie, aviația SUA a doborât un nou OZN, de formă octogonală, de această dată deasupra lacului Huron, în cel de-al patrulea incident similar al lunii februarie. Obiectul zburător a fost doborât duminică de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene și Gărzii Naționale, după ce spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de „apărare naţională”, pentru a analiza un „potenţial contact”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Ţările UE trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi, 18 aprilie,...
#SUA, #balon chinezesc, #obiecte neidentificate, #distrugere, #ozn sef norad , #SUA