Secretarul de stat american Antony Blinken spune că SUA ar trimite avioane în Polonia. Condiția pe care acesta o impune VIDEO

Duminica, 06 Martie 2022, ora 16:32 5877 citiri
Secretarul de stat Antony Blinken s-a întâlnit duminică, 6 martie, cu Maia Sandu FOTO / Facebook Maia Sandu

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică, 6 martie, în Republica Moldova, că SUA iau în considerare să trimită avioane F-16 în Polonia dacă Varșovia le dă ucrainenilor aeronave de luptă de fabricație sovietică. Presa americană vorbește despre un posibil acord dintre SUA și Polonia pentru sprijinirea Ucrainei.

Oficialii SUA iau în considerare trimiterea de avioane în Polonia dacă Varșovia ar ajuat Ucraina cu aeronave de luptă de fabricație sovietică în Ucraina. Declarația îi aparține secretarul de stat al SUA Antony Blinken lua fost făcută astăzi, 6 martie, în cadrul vizitei sale în Republica Moldova.

”Ne uităm în mod activ la problema avioanelor pe care Polonia le-ar putea furniza Ucrainei și ne uităm la modul în care am putea umple golul în cazul în care Polonia decide să furnizeze acele avioane. Nu pot vorbi despre o cronologie, dar pot spune doar că o privim foarte, foarte activ”, a precizat Blinken, potrivit digi24.

Presa americană scrie că este posibilă încheierea unui acord între Statele Unite și Polonia pentru ca Varşovia să furnizeze Ucrainei avioane de război din epoca sovietică în schimbul avioanelor de luptă americane F-16, aminteşte AFP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News