Joe Biden, ”încrezător” în cazul sportivei Brittney Griner, condamnate în Rusia. Oficial de la Kremlin: ”Există o anumită procedură”

Vineri, 05 August 2022, ora 23:02 1396 citiri
Joe Biden FOTO / Facebook The White House

Preşedintele american Joe Biden, a declarat, vineri, că este încrezător în ceea ce priveşte cazul sportivei Brittney Griner, după ce Rusia a afirmat că ar fi gata să discute un eventual schimb de prizonieri, relatează cnn.com.

“Sunt încrezător. Muncim din greu”, a spus Biden.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze decizia unui tribunal rus de a condamna jucătoarea din WNBA Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri, dar el a precizat că baschetbalista poate cere clemenţă.

Întrebat în timpul discuţiei periodice cu reporterii dacă preşedintele rus Vladimir Putin a putea să o graţieze pe Griner, Peskov a spus: ”Există o anumită procedură (n.r. legală) la care poate recurge condamnatul, în conformitate cu legea”.

Conform legislaţiei ruse, pentru a începe procedura de clemenţă, un condamnat trebuie să scrie o petiţie preşedintelui rus.

Peskov a mai spus că discuţiile publice ale unui posibil schimb de prizonieri cu SUA ar fi ”o greşeală”.

Dimineaţa, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia este pregătită să discute despre un schimb de prizonieri cu SUA pe cale diplomatică.

Negocierile privind schimbul de prizonieri urmează ofertei administraţiei Biden de a-l schimba pe Viktor Bout, un traficant de arme rus condamnat, care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în SUA, cu doi americani reţinuţi pe nedrept de Rusia, Brittney Griner şi Paul Whelan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News