Întoarcerea lui Trump ar alimenta "boala" de care suferă America și ar face-o "incurabilă", avertizează un senator republican

Marti, 05 Iulie 2022, ora 23:14 3410 citiri
Donald Trump ar putea candida din nou la alegerile prezidentiale din 2024 FOTO Pixabay

Senatorul Mitt Romney spune că națiunea americană suferă de o „boală de negare, înșelăciune și neîncredere”, iar fostul președinte Donald Trump ar înrăutăți lucrurile, dacă ar reveni la putere.

„O întoarcere a lui Donald Trump ar alimenta boala, făcând-o probabil incurabilă”, a scris Romney, un senator din Utah și fost candidat la președinția republicană a SUA, într-un eseu din 4 iulie în The Atlantic.

Eseul urmărește „gândirea plină de dorințe” de-a lungul spectrului politic și „respingerea blândă a națiunii a amenințărilor potențial cataclismice”.

„Din ce în ce mai mult, suntem o națiune aflată în negare”, a scris el, citând afirmațiile false ale lui Trump că a câștigat alegerile din 2020 drept „un exemplu clasic”. „Poate că aceasta este o ramură a aceleiași iluzii care îi determină pe oameni să introducă bani în aparatele de slot: pentru că vreau cu adevărat să câștig, cred că voi câștiga”, a adăugat el.

„Un om cu adevărat bun, dar...”

El l-a numit pe președintele Joe Biden „un om cu adevărat bun, dar”, a scris el, Biden „nu a reușit încă să treacă prin boala noastră națională de negare, înșelăciune și neîncredere”.

„Sper ca un președinte care se poate ridica deasupra tumultului să ne unească în spatele adevărului”, a scris el.

În timpul alegerilor din 2016, Romney, un fost guvernator din Massachusetts ales în Utah în Senatul SUA în 2018, a criticat cu înverșunare candidatul de atunci Trump, numindu-l „fals” și „fraudulos”.

Și în februarie 2020, Romney a câștigat distincția de a deveni primul senator care a votat în favoarea revocării unui președinte din propriul său partid din funcție din cauza a ceea ce el a descris drept „abuzul îngrozitor de încredere publică” al lui Trump. El a votat pentru condamnarea lui Trump pentru abuz de putere pentru că a reținut aproape 400 de milioane de dolari în ajutor militar din partea Ucrainei și a făcut presiuni pe oficialii ucraineni să investigheze familia Biden.

Un an mai târziu, Romney s-a numărat printre eci șapte senatori republicani care au votat pentru a-l condamna pe Trump în procesul său de demitere în legătură cu insurecția din 6 ianuarie 2021, deși Trump a fost achitat de Senat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News