Obama, Trump, Biden. Diferențe flagrante în felul cum au anunțat cei trei președinți moartea unor lideri teroriști: "A murit ca un câine, a murit ca un laș" VIDEO

Miercuri, 03 August 2022, ora 19:31 4427 citiri
Barack Obama, Donald Trump si Joe Biden FOTO Captura video The Recount

Ce au în comun Obama, Trump și Biden? În calitate de președinte, toți trei au dat ordin să elimine figuri importante din cele mai periculoase organizații teroriste din lume. Dar au anunțat-o în moduri foarte diferite.

Obama a fost celebru la Cina Corespondentului de la Casa Albă, l-a ironizat cu bucurie pe Donald Trump de pe podium, tocmai după ce dăduse ordin ca trupele americane să meargă în Pakistan într-o misiune ascunsă de a-l captura și ucide pe Osama Bin Laden, fondatorul Al Qaeda și creierul din spatele atacurilor din 11 septembrie. El a anunțat succesul misiunii a doua zi.

"Statele Unite au desfășurat o operațiune prin care l-au ucis pe Osama bin Laden. O mică echipă de americani a efectuat operațiunea cu un curaj și o eficiență enorme".

Sub supravegherea lui Trump, forțele americane l-au eliminat pe Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul ISIS, care a devastat Siria și și-a extins califatul prin intermediul unor grupuri afiliate în zone din Africa de Nord și nu numai.

"Abu Bakr Al-Bahdadi este mort. A murit ca un câine, a murit ca un laș".

Luni, 1 august, Biden a anunțat că forțele americane l-au ucis pe Ayman Al-Zawahiri, emirul Al Qaeda, un succesor al lui Bin Laden, într-o lovitură de precizie la Kabul. A fost prima lovitură în Afganistan de când forțele americane s-au retras din țară, în ceea ce a fost văzut de mulți ca o ieșire haotică care a readus țara în mâinile unui regim despotic.

"Statele Unite au dus la bun sfârșit un atac aerian în Kabul, Afganistan, și l-au ucis pe emirul Al-Qaeda, Ayman Al-Zawahiri. Misiunea a fost de succes, niciunul dintre membrii familiei sale nu a fost rănit și nu au existat victime civile".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News