Un general american premiat pentru vitejie a fost suspendat după ce a ironizat-o pe Jill Biden

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 10:17
4107 citiri
Un general american premiat pentru vitejie a fost suspendat după ce a ironizat-o pe Jill Biden
Jill Biden, prima-doamnă a SUA FOTO Hepta

Armata SUA a suspendat un general de trei stele pensionat din rolul de consultant, după ce o postare pe rețelele de socializare apărută sub numele lui a luat în derâdere sprijinul primei-doamne Jill Biden pentru dreptul la avort.

Fostul purtător de cuvânt al armatei Gary Volesky, care s-a retras din funcția de general-locotenent și a câștigat o stea de argint în timp ce slujea în Irak, câștiga 92 de dolari pe oră, sfătuind ofițerii militari, personalul și studenții care luau parte la exerciții militare și alte activități similare.

Dar apoi un cont de Twitter cu numele său a răspuns la o declarație a lui Jill Biden care condamna decizia Curții Supreme din 24 iunie de a anula hotărârea sa de referință din 1973, Roe v Wade, care stabilise dreptul federal la avort.

„De aproape 50 de ani, femeile au dreptul să ia propriile decizii cu privire la corpurile lor”, se arăta în declarația primei-doamne democrate despre hotărâre, care de fapt a interzis avorturile în mai mult de jumătate din țară. „Astăzi, acest drept ne-a fost furat”.

Un cont sub numele lui Volesky a răspuns: „Mă bucur să văd că în sfârșit știi ce este o femeie”. Unii de pe platformă au interpretat remarca ca o referire la sprijinul Casei Albe Biden pentru comunitatea transgender.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al armatei a declarat că comandantul centrului de armament combinat al filialei militare, locotenentul general Theodore Martin, l-a suspendat pe Volesky din consultanța sa în așteptarea unei investigații pentru a stabili dacă tweetul în cauză a încălcat regulile pentru ofițerii pensionați.

Înainte de a se retrage în 2020, Volesky a fost responsabil de forțele terestre americane în Irak și a condus faimoasa Divizie 101 Aeropurtată a armatei, care este probabil cel mai bine cunoscută pentru că a fost în vârful suliței în timpul invaziei Normandiei în cel de-Al Doilea Război Mondial, scrie The Guardian.

El a câștigat steaua de argint – a treia cea mai mare onoare pentru vitejie a armatei americane – pentru acțiunile sale în 2004, după ce batalionul său a fost atacat într-o zonă a Bagdadului. Bătălia de 80 de zile care a urmat a lăsat opt ​​soldați uciși și alți 50 răniți.

Volesky, care a servit și în Afganistan, a fost, de asemenea, șeful de afaceri publice al armatei în timpul carierei sale de 36 de ani în ramura militară.

De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Autorităţile americane au anunţat că au recuperat rămăşiţele a două persoane care au fost ucise după ce podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbuşit, marţi, în urma impactului...
#SUA, #general american, #Jill Biden , #SUA