Donald Trump, îngrijorat că ar putea fi atacat cu roșii, ananas sau banane: "Este foarte periculos"

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 11:31 1796 citiri
Donald Trump crede ca cei care arunca cu rosii la mitinguri trebuie loviti FOTO Pixabay

Roșii. Ananas. Banane. Pentru unii, acestea sunt fructe pe care le-ar putea savura în salata caprese, într-o băutură răcoritoare sau alături de cereale, dimineața. Însă, aceste fructe sunt arme periculoase care pot lua viața unei persoane, a susținut fostul președinte Donald Trump, într-o depoziție.

Mai mult, dacă cineva s-ar prezenta la unul dintre mitingurile sale purtând astfel de "muniție", ar fi justificat ca aceștia să fie bătuți, a argumentat el. Trump a fost chestionat sub jurământ în cadrul unui proces din 2015 intentat de un grup de activiști care au pretins pe șeful securității organizației Trump, Keith Schiller, l-a lovit pe unul dintre ei în cap când protestau în afara sediului companiei din Manhattan. Deși candidatul la președinție de atunci nu a fost prezent când a avut loc incidentul, avocații reclamantului au vrut să vorbească cu el pentru a stabili dacă el era responsabil pentru conduita angajaților săi, potrivit Daily Beast.

Asta i-a determinat pe avocați să aducă în discuție un miting de campanie din 2016, la care Trump le-a spus participanților: „Dacă vedeți pe cineva pregătindu-se să arunce o roșie, luați-l la bătaie, ați face-o?” Întrebat de ce, Trump a mărturisit că membrilor săi de campanie li s-a spus în acea zi că cineva „o să arunce fructe”, ceea ce l-a pus în alertă maximă. „Te lovește cu fructe, e... nu, sunt lucruri foarte violente. Eram în alertă pentru asta”, a spus Trump. „Este mai rău decât roșia, sunt și alte lucruri. Dar roșia, când încep să facă chestia asta, este foarte periculos. A fost o alertă în acea zi”. El a adăugat: „Am vrut ca oamenii să fie pregătiți pentru că am fost puși în alertă că vor face ceva cu fructe”.

„Unele fructe sunt mult mai rele... roșiile sunt rele, apropo”, a continuat el. „Dar este foarte periculos. Nu, am vrut să se uite. Erau în alertă. Îmi amintesc acel eveniment anume pentru că toată lumea era în alertă. Aveau să lovească, urmau să lovească puternic”, a povestit Trump.

Unul dintre avocați a întrebat: „Vă așteptați ca, dacă agenții dvs. de securitate văd pe cineva pe cale să arunce o roșie, să-l ia la bătaie?” La care Trump a răspuns da, dar că nu ar trebui să se limiteze doar la a-l proteja de roșii. „O roșie, un ananas, multe alte lucruri pe care le aruncă”, a spus el. „Da, dacă securitatea ar vedea asta, aș spune că trebuie să — și nu sunt doar eu, ceilalți oameni din public sunt grav răniți — da, cred că trebuie să fie agresivi pentru a împiedica asta să se întâmple. Pentru că dacă se întâmplă asta, poți fi ucis dacă se întâmplă asta”. Întrebat dacă spunea literalmente că cineva care a scos o roșie a justificat „folosirea forței fizice”, Trump a aprobat, adăugând un alt fruct pe listă. „Pentru a opri pe cineva să arunce ananas, roșii, banane, chestii de genul acesta, da”, a răspuns el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
#SUA, #fructe, #pericole , #