Bărbat acuzat că și-a omorât cinci vecini, găsit ascuns într-un dulap, după mai multe zile de căutări. Motivul halucinant al crimelor

Miercuri, 03 Mai 2023, ora 07:11
3862 citiri
Bărbat acuzat că și-a omorât cinci vecini, găsit ascuns într-un dulap, după mai multe zile de căutări. Motivul halucinant al crimelor
Bărbatul a fost arestat și este în custodia Poliției FOTO News

Bărbatul suspectat că şi-a ucis cinci vecini în Texas se află în custodie, după zile întregi de vânătoare, fiind găsit ascuns într-un dulap, transmite CNN.

Informaţia care a dus la localizarea lui Oropesa a venit prin intermediul liniei telefonice a FBI, a declarat agentul special adjunct Jimmy Paul, în cadrul conferinţei de presă.

„Vrem doar să mulţumim persoanei care a avut curajul şi vitejia de a anunţa locaţia suspectului", a spus el.

Paul a precizat că pontul a fost primit la ora locală 17:15, iar Oropesa a fost arestat la ora 18:30.

Suspectul, Francisco Oropesa, a fost "prins ascuns într-un dulap, sub nişte rufe", a declarat, marţi, şeriful comitatului San Jacinto, Greg Capers, reporterilor.

"Au făcut efectiv arestarea. El nu este rănit şi în prezent este dus la unitatea mea din Coldspring", a afirmat acesta.

Bărbatul acuzat că a împuşcat mortal cinci persoane, printre care o mamă şi fiul ei de 9 ani, în casa unui vecin din Texas, a fost arestat după o vânătoare la care au participat sute memmbri ai forţelor de ordine.

Arestarea a fost făcută în oraşul Cut and Shoot, Texas, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine federale pentru CNN.

Cut and Shoot se află la aproximativ 17 mile vest de Cleveland, Texas, unde au avut loc crimele.

Suspectul a fost dus la închisoare "fără incidente" şi va fi reţinut pe o cauţiune de 5 milioane de dolari, a precizat biroul şerifului.

Francisco Oropesa, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a comis masacrul de vineri seară, după ce a fost rugat să nu mai tragă cu puşca în apropierea unei case vecine, au declarat autorităţile. Anchetatorii au început iniţial să-l urmărească pe Oropesa folosind telefonul său mobil, dar au spus că pista s-a pierdut sâmbătă seara.

Timp de mai multe zile, autorităţile au îndemnat populaţia să ofere orice informaţie şi au alocat resurse substanţiale pentru a da de urma suspectului, inclusiv peste 250 de ofiţeri de poliţie şi recompense de 80.000 de dolari pentru orice pont care să ducă la arestarea acestuia.

Ofiţerii de aplicare a legii au supravegheat-o pe soţia lui Oropesa până la o casă din apropierea Cut and Shoot, care era asociată cu unul dintre membrii familiei sale, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru CNN.

Ofiţerii tactici ai Departamentului de Siguranţă Publică din Texas au intrat în casă şi l-au găsit pe suspect ascuns într-un dulap.

Autorităţile investighează acum dacă suspectul a fost ajutat să se ascundă, a declarat marţi seară pentru CNN procurorul districtului San Jacinto County, Todd Dillon.

Deşi nu se cunoaşte statutul actual al lui Oropesa în materie de imigraţie, acesta a intrat ilegal în SUA şi a fost expulzat de către oficialii din domeniul imigraţiei de cel puţin patru ori începând din 2009, a declarat o sursă ICE care l-a identificat ca fiind Francisco Oropesa Perez-Torres.

Un judecător de imigrări l-a îndepărtat prima dată în martie 2009, înainte de a fi deportat din nou în septembrie 2009, ianuarie 2012 şi iulie 2016, a precizat sursa.

Nu se ştie cât timp a stat Oropesa în SUA de la ultima sa expulzare, potrivit sursei.

Victimele - toate cetăţeni hondurieni - au fost identificate ca fiind Sonia Argentina Guzman, în vârstă de 25 de ani, şi fiul ei Daniel Enrique Laso-Guzman, în vârstă de 9 ani; Diana Velázquez Alvarado, în vârstă de 21 de ani; Julisa Molina Rivera, în vârstă de 31 de ani, şi José Jonathan Cásarez, în vârstă de 18 ani.

Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
#SUA, #omorat, #vecini, #ascuns, #crime , #SUA