Un avertizor de integritate din SUA dezvăluie că ancheta fiscală din cazul lui Hunter Biden a fost influențată politic

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 07:38
1886 citiri
Un avertizor de integritate din SUA dezvăluie că ancheta fiscală din cazul lui Hunter Biden a fost influențată politic
Fiul președintelui SUA, Hunter Biden FOTO Hepta

Un agent special fiscal american afirmă că deţine informaţii despre modul în care o anchetă penală vizându-l pe fiul preşedintelui american Joe Biden a fost împiedicată din „considerente politice”, susţine avocatul său, citat de BBC.

Avocatul agentului care nu a fost nominalizat spune că clientul său doreşte protecţia avertizorilor din Congres pentru a face declaraţii.

El spune că agentul pretinde că „tratamentul preferenţial şi politica afectează într-un mod impropriu deciziile” în anchetă.

Un oficial de la Casa Albă a negat că Biden s-a amestecat în ancheta asupra fiului său.

Republicanii din Congres investighează dacă Hunter Biden a folosit în mod necorespunzător legăturile de familie în relaţiile sale de afaceri.

Mark Lytle, un avocat care îl reprezintă pe angajatul agenţiei fiscale Internal Revenue Service (IRS), a scris miercuri unui grup bipartizan de parlamentari.

El a spus că reprezintă un „agent special de supraveghere penală IRS de carieră, care a supravegheat investigaţia în curs şi sensibilă a unui subiect controversat şi de rangînalt de la începutul anului 2020”.

Angajatul este pregătit să dezvăluie „conflicte clare de interese” şi „tratamentul preferenţial şi politica ce afectează în mod necorespunzător deciziile şi protocoalele”, se arată în scrisoare.

„Clientul meu vrea să se prezinte în faţa Congresului”, a declarat Lytle pentru CBS News.

„Este dispus să fie chestionat despre ceea ce ştie şi ce a experimentat sub protecţia legală adecvată”, a adăugat el.

Conform avocatului, clientul său are interdicţie să vorbească în public despre declaraţiile fiscale ale oricărei persoane şi ar avea nevoie de protecţie din partea Congresului pentru a dezvălui orice informaţii.

Un avocat al lui Biden a declarat pentru NBC News că agentul IRS pare să fi „comis o infracţiune”.

„Este o infracţiune ca un agent IRS să dezvăluie în mod necorespunzător informaţii despre o investigaţie fiscală în curs”, a spus avocatul Chris Clark.

În octombrie, o sursă americană a declarat reporterilor că FBI a strâns suficiente dovezi pentru a-l acuza pe Hunter Biden de infracţiuni fiscale care datează cel puţin din 2019.

Un mare juriu federal din Delaware condus de un procuror general numit de Trump a examinat taxele şi activitatea de afaceri în străinătate ale tânărului Biden din 2018.

Luna trecută, procurorul general al SUA Merrick Garland a declarat în cadrul unei audieri la Senat că nu va interfera cu ancheta.

Preşedintele Biden a declarat că nu a vorbit niciodată cu fiul său despre afacerile sale.

Joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams, a declarat că Biden a promis că va permite ca investigaţia asupra fiului său să se desfăşoare „liberă de orice interferenţă politică a Casei Albe”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Răspunsul lui Netanyahu la sancțiunile anunțate de SUA: ”Mă voi opune din toate puterile”
Răspunsul lui Netanyahu la sancțiunile anunțate de SUA: ”Mă voi opune din toate puterile”
După ce sâmbătă, 20 aprilie, au apărut în presă informaţii conform cărora Statele Unite intenţionează să sancţioneze batalionul Netzah Yehuda pentru operaţiunile în Cisiordania,...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#SUA, #Hunter Biden, #ancheta, #fisc , #SUA