Acțiune comună surpriză a democraților și republicanilor din SUA în Ucraina: ”Putin inventează și vedem războiul hibrid împotriva țării vecine” VIDEO

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 23:00 3569 citiri
Senatorii SUA în vizită în Ucraina FOTO: Senate

Tensiunile dintre Statele Unite și Rusia rămân la cote ridicate după convorbirile dintre cele două țări de la Geneva, din 10 ianuarie 2022. Subiectul fierbinte rămâne Ucraina, iar Washington-ul a făcut o mutare surpriză, o delegație bipartizană din Senatul american s-a deplasat la Kiev, manifestându-și sprijinul în fața agresiunii Moscovei.

”Suntem foarte îngrijorați de ceea ce vedem, privind această acumulare masivă a Rusiei de-a lungul graniței și un fel de război hibrid în care observăm, ca un exemplu, atacurile cibernetice din această săptămână”, a spus Rob Portman, senator republican (Ohio), potrivit UPI.

Grupul american venit de la Wshington îi cuprinde pe senatorii Rob Portman, Jeanne Shaheen – democrat (New Hampshire), Chris Murphy – democrat (Connecticut), Kevin Cramer – republican (North Dakota), Amy Klobuchar – democrat (Minnesota), Roger Wicker – republican (Mississippi) și Richard Blumenthal – democrat (Connecticut).

Senatorii au discutat cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și și-au arătat suportul față de o posibilă invazie a Rusiei. ”Este foarte important pentru Ucraina și pentru poporul nostru să fiți alături de noi astăzi. Acest lucru vorbește despre sprijinul solid, bicameral, bipartizan al țării noastre în Statele Unite, precum și pentru suveranitatea și integritatea teritorială a noastră”, a spus Zelenski.

Întâlnirea a avut loc la o zi după ce Ucraina a acuzat Rusia pentru un atac cibernetic masiv, care a afectat computerele agențiilor guvernamentale de la Kiev, acuzând Kremlinul că poartă ”un război hibrid” pe fondul tensiunilor crescânde dintre cele două țări.

Rusia amenință cu ruperea relațiilor diplomatice cu SUA: Care este motivul acestei reacții dure a Moscovei

Vladimir Putin inventează, din aer, amenințări la adresa țării sale”, a spus Murphy, afirmând că Putin a invadat estul Ucrainei, Crimeea și Republica Georgia. ”Ucraina, SUA, NATO, noi nu reprezentăm nicio amenințare pentru Rusia, iar Putin ar trebuie să știe asta”, conform Radio Free Europe.

Statele Unite au oferit un sprijin financiar pentru Ucraina în valoare de 450 de milioane de dolari în 2021, iar în acest an această sumă va crește.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

La rândul său, senatorul Amy Klobuchar a spus că ”în întâlnirile cu președintele Zelenki și cu alți oficiali ucraineni, am auzit direct despre ce pot face Statele Unite, pentru a sprijini Ucraina împotriva agresiunii Rusiei. Suntem gata să acționăm pentru a ne asigura că Ucraina se poate apăra”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com