Războiul lui Putin, eroare fatală pentru Rusia: Oportunitatea de aur pentru SUA oferită pe tavă de Moscova

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 05:21
8289 citiri
Războiul lui Putin, eroare fatală pentru Rusia: Oportunitatea de aur pentru SUA oferită pe tavă de Moscova
SUA are oportunitatea să alinieze Ucraina la interesele sale în Europa FOTO: Daily Beast

Războiul prost judecat, planificat și desfășurat al lui Vladimir Putin a declanșat o trezire națională în Ucraina. Țara care iese din războiul lui Putin va fi o forță în Europa, ceea ce oferă o oportunitate rară, de aur, pentru Statele Unite oferită pe tavă de Rusia, în urma căreia America își va dezvolta cooperarea tehnologică și afacerile Pentagonului cu Kievul, pe scară largă.

Unii analiști din America se îngrijorează de costul financiar al sprijinului oferit de Washington Ucrainei și al susținerii economiei sale devastate de războiul lui Putin. Aceste preocupări sunt reale și discuția își are locul, dar ratează punctul principal: Ucraina va fi o nouă forță pe bătrânul continent, iar interesele și perspectivele sale o vor plasa ferm aliniindu-se cu Statele Unite, potrivit The Wall Street Journal.

Însă trebuie spus că în prezent, corupția din Ucraina este larg răspândită. Inflația face viața grea locuitorilor, iar refugiații se înghesuie în adăposturi. Rachetele rusești străbat cerul și fiecare casă a fost atinsă de pierderile umane ale războiului.

Statele Unite, gata de un nou război: Două țări amenință America, într-un conflict fără precedent VIDEO

Dar cu toate astea, nicio persoană din Ucraina nu crede că ar trebui să cedeze Donbasul sau Crimeea Rusiei, pentru pace. Ucrainenii au fost limpezi cu privire la situația lor. Ei se așteaptă la un război lung și la o pace grea.

Pentru a înțelege Ucraina de astăzi, gândiți-vă la Israel. După secole de opresiune care au culminat cu violența nespusă din secolul al XX-lea, israelienii sunt hotărâți să-și ia soarta în propriile mâini și sunt dispuși să facă sacrificiile economice și personale necesare pentru a-și apăra independența.

Ucrainenii par să fi ajuns într-un loc similar. Cele două războaie mondiale, războiul civil rus și cruzimea genocidă a lui Stalin au supus Ucraina unei suferințe de nespus în timpul secolului al XX-lea. Acum, în timp ce Putin și propagandiștii săi din presa însetată de sânge din Moscova amenință țara cu o nouă eră întunecată, ucrainenii s-au săturat, pur și simplu. Ei nu știu cum se va termina asta și nu știu cât timp și cât de departe Occidentul va fi dispus să-i sprijine, dar sunt gata să facă ceea ce este nevoie.

Putin susține că Ucraina nu a existat în istorie: ”Nu este o țară reală, iată documentul”, dar a omis ceva VIDEO

Nebunia lui Putin ajută America

Ucraina, care va ieși din acest război al lui Putin, va deveni o țară formidabilă cu o armată testată în luptă și va transforma peisajul strategic din Europa. Se va alătura Poloniei, republicilor baltice și țărilor scandinave într-un bloc orientat spre apărare împotriva expansiunii ruse. În timp ce pericolul persistă, acel bloc va fi angajat în alianța transatlantică și va vedea SUA ca un partener esențial în apărarea sa.

Își va folosi ponderea în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și în Uniunea Europeană împotriva oricăror încercări ale unor europeni cu voință mai slabă de a triangula între Washington și oponenții săi.

Un stat din America de Nord ia o măsură surprinzătoare: Acceptă plata cu ruble rusești în magazine și restaurante

Miza este încă mai mare. Războiul lui Putin este primul conflict internațional major al erei informaționale, iar Ucraina, care a avut în prealabil un nucleu semnificativ de ingineri software și experți IT, dezvoltă noi metode de luptă în război.

Ucrainenii doresc parteneriate mai profunde cu companiile americane de tehnologie și cu Pentagonul. Așa cum cooperarea americană deosebit de strânsă cu sectorul tehnologic al Israelului stimulează capacitățile americane, cooperarea tehnologică cu Ucraina va ajuta afacerile și armata SUA să mențină și chiar să-și mărească avantajul asupra Beijingului.

A ajuta Ucraina nu este un proiect caritabil pentru America, care trebuie întreprins din sentiment. Nici nu este o distragere strategică care să slăbească poziția americană din Indo-Pacific. În orbirea și nebunia sa, Vladimir Putin a oferit SUA o oportunitate de aur, de a alinia Ucraina la interesele Americii.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Ucraina ar trebui să folosească pachetul de ajutor american ca și cum ar fi ultimul pe care îl va primi. „Nu se știe cine va fi în funcție în ianuarie”
Ucraina ar trebui să folosească pachetul de ajutor american ca și cum ar fi ultimul pe care îl va primi. „Nu se știe cine va fi în funcție în ianuarie”
Analiștii militari spun că Ucraina ar trebui să folosească cu prudență cel mai recent pachet de ajutor american de 61 de miliarde de dolari, ca și cum ar fi ultimul pe care țara l-ar primi,...
#SUA Ucraina, #statele unite, #Ucraina SUA, #SUA Rusia, #Putin razboi, #Ucraina razboi, #Rusia razboi , #Razboi Ucraina